گروه حوادث: در چند ماه گذشته فروشندگان مغازههای شیک و اجناس مارکدار و گرانقیمت با مراجعه به پلیس آگاهی، کلانتریها و پلیس فتا از سرقتهای عجیبی در برابر دیدگانشان پرده برداشتند.
پلیس پی برد دزدان که شیکپوش و سوار بر خودروهای مدل بالا بودهاند، وارد مغازهها شده و با انتخاب اجناس گرانقیمت، فروشندگان را فریب میدادند و با پرداخت دروغین هزینه آن به صورت کارت به کارت فروشندگان را سرکیسه میکردند.مردان حجرهدار که اسیر چربزبانی این باند شیاد شده بودند، تصور نمیکردند اجناس خود را با دستان خود در اختیار سارقان قرار میدهند.
سرهنگ «یزدان نیکنام» رئیس پلیس فتای استان البرز گفت: روش کلاهبرداری این دزدان که در چند ماه اخیر در برخی استانها گسترش یافته است، در استان البرز نیز بتازگی با تشکیل پروندههای مشابهی پیشروی پلیس فتا قرار گرفت و تیمی از کارآگاهان وارد عمل شدند تا پرده از تبهکاریهای این باند بردارند.بررسیها نشان داد اعضای این باند با استفاده از مهارت الکترونیکی و همچنین قدرت کلام و ظاهری شیک فروشندگان را فریب داده و به اجرای توطئههایشان دست میزدند.
وی ادامه داد: تبهکاران با دادن این اطمینان که هزینه اجناس خریداری شده از طریق کارت به حساب فروشندگان واریز میشود، براحتی سرقت میکردند به گونهای که در ابتدا با دادن اطلاعات اولیه فروشندگان که در کارت عابربانک آنها درج شده بود، اطمینانی را در ذهن آنها ایجاد میکردند و بعد شماره تماس خود را که هیچکدام به نام آنها نبوده در اختیارشان قرار میدادند. رئیس پلیس فتای استان البرز درباره چگونگی شناسایی این کلاهبرداران شیکپوش گفت: پلیس سایبری البرز در واقع برای نخستینبار در کشور توانست با استفاده از دانشهای نوین پلیسی ردپای سارقان را شناسایی کرده و خانه آنها را تحت محاصره خود قرار دهد و پی بردند گردانندگان باند دو زن و دو مرد هستند.
سرهنگ نیکنام گفت: وقتی مأموران به مخفیگاه شیادان نفوذ کردند، تنها یکی از کلاهبرداران به نام «مینا» 45 ساله را به دام انداختند که وی دیگر همدستانش به نامهای «ماندانا»، «حمید» و «شهرام» را لو داد و این فراریها تحت تعقیب هستند. هیچکدام از اعضای باند کلاهبرداران سابقه کیفری ندارند و انگیزه سرقت آنها هم تنها جهت تفریح و سرگرمی بوده است.وی اظهار امیدواری کرد بزودی سایر اعضای باند نیز دستگیر شوند.
بنابر این گزارش، پلیس سایبری در یک فراخوان از همه مالباختهها که به این شیوه هدف سرقت قرار گرفتهاند، خواست هرچه زودتر برای شکایت به پلس فتای البرز مراجعه کنند. سرهنگ نیکنام درباره ارزش ریالی اجناس سرقت شده توسط این کلاهبرداران گفت: هنوز میزان آن مشخص نیست. براساس اظهارات مینا، آنها از هر فروشگاه یا مغازه نزدیک به چهار تا پنج میلیون تومان جنس میخریدند و حتی به همین شیوه در رستورانها نیز غذای رایگان میخوردند و عجیب اینکه همه اعضای باند تحصیلکرده بوده و تاکنون هیچ جرمی را مرتکب نشدهاند.
گفتوگو با زن شیاد
ازدواج کردهای؟
بله.
چند فرزند داری؟
سه فرزند که هر سه دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
انگیزه سرقتهایتان چه بود؟
تفریح.
نیاز مالی هم داشتی؟
نه، صرفاً جهت تفریح و خوشگذرانی.
سابقه کیفری هم داری؟
خیر.
با اعضای باند نسبتی هم داشتی؟
بله، یکی از اعضای باند قرار بود دامادم شود.
نترسیدی یک روز دستگیر شوی؟
اصلاً فکرش را هم نمیکردیم پلیس ما را شناسایی کند.
مواد مخدر مصرف میکنی؟
نه، لب به سیگار هم نمیزنم.
اعضای باند چطور؟
خیر، آنها هم سالم هستند و اصلاً سابقه جرم هم ندارند.
بعد از اینکه کلاهبرداری میکردید، چه احساسی داشتید؟
از اینکه مغازهداران براحتی فریب میخوردند، خیلی میخندیدیم و همین موضوع باعث میشد بیشتر سراغ سوژه بعدی برویم.
الان چه احساسی دارید؟
بسیار پشیمان هستم و خودم را برای هر حکمی آماده کردهام.