آخرین خبرها در مورد اجازه ورود زنان به استادیوم آزادی برای تماشای بازی والیبال ایران و آمریکا در ۲۹ خرداد، حاکی از آن است که مانند روال دو سه سال گذشته، باز هم جایگاه اینترنتی فروش بلیط مسابقات والیبال لیگ جهانی، از فروش بلیط به زنان خودداری کرده است و ده دقیقه قبل از شروع فروش اینترنتی بلیط ها جهت اطلاع نوشته است: «به دلیل محدود بودن بخش های مربوط به خانم ها، تا اطلاع ثانوی، خرید بلیط خانم ها به دلیل تکمیل ظرفیت انجام نخواهد شد.». در همین حال؛ تعدادی کمتر از ۱۰۰ نفر ظهر دیروز چهارشنبه در مخالفت با حضور احتمالی زنان در سالن والیبال محل برگزاری دیدارهای تیم ملی ایران در لیگ جهانی در تهران بدون داشتن مجوز مقابل وزارت ورزش و جوانان تجمع کردند.
تجمع کنندگان با در دست داشتن نوشته هایی با مضمون شعارهای مرگ برضد ولایت فقیه و مرگ براسراییل خواستار جلوگیری از حضور زنان در سالن های والیبال شدند.آنها مقابل ساختمان وزارت ورزش نماز خواندند. این در حالی است که استانداری تهران اعلام کرده بود که این تجمع بدون مجوز برگزار شده است.
اما وزارت کشور که گویا چندی پیش دستور اجازه ورود بانوان کشورمان را به ورزشگاه ها داده بود، اکنون در عقب نشینی آشکار اعلام کرده که هیچ گونه مجوزی در این خصوص صادر نشده است. در این میان، موضوعی که حایز اهمیت است، اختلافی است که بین مسئولان کشور در این مورد ایجاد شده است. بعضی از مسئولان، هیچ گونه منعی برای حضور بانوان در ورزشگاه ها نمی دانند اما در نقطه مقابل، برخی از مسئولان به شدت با این موضوع، مخالف بوده و حضور بانوان در ورزشگاه ها را از لحاظ شرعی، مشکل دار می بینند. به هر صورت، آنچه حائز اهمیت است، شوق بانوان ایرانی برای ورود به ورزشگاه ها و تماشای مسابقات والیبال و چه بسا فوتبال است.
این موضوع باعث شد تا در گفت و گو با حجتالاسلام محمد تقی فاضل میبدی، پژوهشگر سیاسی و دینی، به ماجرای حضور و یا عدم حضور بانوان کشورمان در ورزشگاه ها، نگاهی کارشناسانه داشته باشیم. این تحلیل گر مسایل دینی در این رابطه به سايت انتخاب خبر گفت: لازم است این مسئله را از دو دیدگاه شرعی و امنیتی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
دولت در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها هیچ منعی ندیده است
وی با بیان این که از لحاظ شرعی، هیچ گونه منعی برای حضور خانم ها در ورزشگاه ها وجود ندارد، تصریح کرد: حالا در این میان، افرادی هستند که بیان می کنند نوع پوشش ورزشکاران مرد که از تی شرت و یا شورت ورزشی استفاده می کنند، باعث می شود که برای دیدن این ورزشکاران، خانم ها با مسئله شرعی روبه رو شوند؛ اما این دیدگاه، اشتباه است؛ چرا که خانمی که در ورزشگاه، حضور پیدا می کند، مدافع ورزش بوده و حتماً روحیه ورزشی دارد و هیچ وقت به مسائل حاشیه ای و یا اینکه یک ورزشکار، شورت یا تی شرت پوشیده است توجه نمی کند و این درحالی است که دولت در این خصوص هیچ منعی هم ندیده است.
نباید در شرایط کنونی، که کشور با مسائل بزرگ تر و چالش انگیزتر روبه رو است، مسئله حضور خانم ها در ورزشگاه ها و دیدن مسابقات ورزشی، آنقدر بزرگ نشان داده شود که متأسفانه رشد و بالندگی فرهنگی و اخلاقی کشورمان را تحت تأثیر قرار داده و به نوعی در تناقض با آن باشد.
مخالفان حضور زنان در ورزشگاه ها قصدشان مشکل آفرینی برای دولت و مسموم کردن فضای جامعه است
فاضل میبدی تأکید کرد: مسلماً موضوعی که در دین مبین اسلام به آن اشاره ای نشده است و هیچ منعی برای آن از لحاظ شرعی وجود ندارد، نباید آنقدر بزرگ و جنجالی شود که این مسئله کم اهمیت، پررنگ تر از مسائل اصلی به چشم بیاید. متأسفانه در این میان، افرادی وجود دارند که قصدشان مشکل آفرینی برای دولت و همچنین مسموم کردن فضای جامعه است. این افراد با مخالفت های این چنینی قصد دارند همه توجه ها را به این موضوع کم اهمیت جلب کنند و فکرهای مردم و دولتمردان را به این سمت و سو بکشانند تا از کارهای مهمتر غافل شوند. باید نگاه کنیم و ببینیم که این جریان ها از کجا سرچشمه می گیرد.
استاد حوزه علميه با اشاره به اینکه برخی افراد و جریان ها با هدف سیاسی به امثال این ماجراها دامن می زنند، گفت: این افراد، تمایلی را در جهت مقابله با روند کاری دولت نشان می دهند و نمی گذارند دولت تدبیر و امید به خدمتگذاری اش به ملت ادامه دهد؛ این در صورتی است که اگر در فضای داخلی یک کشور، امنیت وجود نداشته باشد، در سیاست های کلان از جمله سیاست های خارجی هم تأثیرگذار خواهد بود.
اگر از مراجع تقلید هم در مورد حضور بانوان در ورزشگاه ها پرسیده شود، حتماً اظهار می کنند که این مسئله از لحاظ شرعی، مشکلی نخواهد داشت
این روحانی شاخص اصلاحطلب تصرح کرد: کشورهای دیگری که دولت تدبیر و امید تلاش می کند با آنها روابط دیپلماتیک برقرار کند، وقتی مشاهده می کنند کشورمان هنوز با مسایل کوچکی مانند ورود خانم ها به ورزشگاه ها و یا متأسفانه لغو کنسرت های خوانندگان که از لحاظ شرعی و قانونی هیچ مشکلی ندارد، مواجه است، درباره ایرانیان و ارتباطی که قرار است با کشورمان برقرار کنند، چه فکری می کنند و چه می اندیشند؟
فاضل میبدی ادامه داد: دولت نهم و دهم، از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، کشورمان را با مشکلاتی از این حیث رو به رو کرد و اینگونه اعمال بود که وضعیت کنونی جامعه را به این سمت و سو کشید؛ اگر از مراجع تقلید هم در مورد حضور بانوان در ورزشگاه ها پرسیده شود، حتماً اظهار می کنند که این مسئله از لحاظ شرعی، مشکلی نخواهد داشت. در ادامه، این سیاستمدار ایرانی موضوع را از دیدگاه امنیتی نیز مورد بررسی قرار داد و گفت: معتقدم هرچه موانع در مملکت و در سر راه جوان هایمان قرار دهیم روز به روز با مشکلات پیچیده تر و عمیق تری رو به رو می شویم.
مطمئناً در کشورمان هر چه قانون های منع کننده داشته باشیم که بر مبنای عقلانی هم نباشد، فضای ضد امنیتی به وجود می آوریم
وی تصریح کرد: اگر این منع شدن ها همچنان ادامه پیدا کند، متأسفانه شاهد یک جامعه دوشخصیتی خواهیم بود؛ یعنی افراد این جامعه در باطن و در محیط خانواده، یک نوع رفتار را از خود بروز می دهند و در جامعه به خاطر موانعی که وجود دارد، رفتاری دیگر از خود بروز می دهند. مطمئناً در کشورمان هر چه قانون های منع کننده داشته باشیم که بر مبنای عقلانی نباشد، فضای ضد امنیتی به وجود می آوریم. اگر جوان ها را زیاد منع کنیم، مانند آتش زیر خاکستری خواهند شد که روزی زبانه خواهد کشید، که این رفتارها خطرات زیادی برای جامعه و ممکلت خواهد داشت و پیامدهای منفی را در آینده برای کشور به وجود می آورد.
محمد تقی فاضل میبدی با ذکر حدیثی از مولای متقیان اظهار داشت: حضرت علی(ع) می فرمایند: حکومت ها زمانی از بین می روند که در آنها مسائل فرعی، بیشتر از مسائل اصلی مورد توجه قرار بگیرد؛ پس بنا بر گفته های روح نواز مولای متقیان، همه باید دست به دست هم بدهیم تا این مسائل حاشیه ای، بیش از حد مورد توجه قرار نگیرد؛ چون که برخی افراد قصد دارند با راه اندازی این جریانات انحرافی، دولت را مشغول حل و فصل این موضوعات کنند تا از رسیدگی و پرداختن به مسائل کلان تر و تاثیرگذارتر، باز بماند. گزارش از: جعفر پاکزاد