به روز شده در ۱۴۰۳/۰۷/۱۴ - ۱۴:۴۹
 
۳۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۵/۱۸ ساعت ۱۰:۳۴
کد مطلب : ۸۷۲۶۱
اوباما: توافق، بهتر از هر گزینه دیگری است

احتمال بهبود روابط آمریکا و ایران وجود دارد

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر با دفاع از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت:‌ این توافق می‌تواند رایزنی‌های بیشتر با تهران را امکان‌پذیر سازد.
احتمال بهبود روابط آمریکا و ایران وجود دارد
باراک اوباما، در گفت‌وگو با شبکه‌ی خبری سی‌ان‌ان که فیلم آن قرار است روز یکشنبه (امروز) منتشر شود از توافق ایران و گروه 1+5 دفاع و با تکرار ادعاهای بی‌اساس غرب علیه ایران بار دیگر تاکید کرد: این توافق بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای است. رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به فرید زکریا خبرنگار سی‌ان‌ان درباره‌ی مخالفت‌های مداخله جویانه بنیامین نتانیاهو با توافق هسته‌ای، آن را بدون سابقه توصیف کرد و گفت: من از شما می‌خواهم که این سوال را از خود نخست وزیر نتانیاهو بپرسید. من هیچ نمونه مشابهی را سراغ ندارم.

اوباما ادامه داد: این توافق برای اسراییل خوب است نتانیاهو در این باره اشتباه می‌کند. من فکر می‌کنم که بتوانم به شما ثابت کنم ارزیابی‌های وی غلط است . اگر استدلال آن درست است این بهترین راه برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. بنابراین توافق هسته‌ای نه تنها برای آمریکا، بلکه برای اسراییل هم خوب است. وی همچنین تاکید کرد که توافق هسته‌ای حاصل شده میان ایران و گروه 1+5 بهتر از هر گزینه دیگری است. تنها گزینه پیشنهادی مخالفان توافق جنگ است و نتانیاهو تاکنون هیچ پیشنهاد جایگزین دیگری برای توافق ارائه نداده است.

رئیس جمهور آمریکا افزود: این در حالی است که حل مساله هسته‌ای ایران راه را برای رایزنی‌های بیشتر با تهران از جمله در موضوع سوریه امکان پذیر می‌سازد. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا واشنگتن ممکن است در صورت شکست توافق برای جلوگیری از دستیابی ایران به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای از گزینه نظامی علیه تهران استفاده کند بدون این که مستقیما به آن پاسخی دهد اظهار کرد: من برای مسائل بزرگ یک سیاست کلی دارم؛ این که انتظار شکست ندارم. بنابراین، اکنون نیز نمی‌خواهم پیش بینی درباره ی شکست انجام دهم چون فکر می‌کنم که ما یک استدلال بهتر داریم.

اوباما همچنین در پاسخ به سوالی درباره‌ مخالفت‌های رهبر معظم انقلاب و این که چگونه آمریکا دراین شرایط با ایران توافق می‌کند تصریح کرد:‌شما با دوستانتان مذاکره نمی‌کنید بلکه با دشمنانتان مذاکره می‌کنید. ابر قدرت‌ها به این طعنه‌ها پاسخ نمی‌دهند بلکه روی این تمرکز می‌کنند که ما به چه اقدامی نیازمندیم تا از امنیت ملی خود و امنیت دوستان و متحدانمان محافظت کنیم. تمرکز ما اکنون روی توافق و تقویت آن قرار دارد. پیشتر از این زمانیکه به توافق اولیه ژنو دست یافتیم، بسیاری از منتقدان آن را اشتباهی تاریخی خواندند اما ما توانستیم غنی سازی ایران را محدود کنیم و ذخیره اورانیوم آنها را کاهش دادیم و آنها به بخشی از پولشان دست یافتند. وی ادامه داد: اما افراد زیادی خواهان این توافق هستند.

اوباما: تاکنون هیچ رهبری به اندازه نتانیاهو در امور آمریکا دخالت نکرده است
باراک اوباما در مصاحبه‌ای تاکید کرد، تاکنون سابقه نداشته یک مقام خارجی به اندازه نتانیاهو در امور آمریکا مداخله کند.به گزارش  روزنامه یدیعوت آحارونوت، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای با فرید زکریا، مجری معروف شبکه سی‌ان‌ان که امروز (یکشنبه) قرار است از این شبکه پخش شود، گفت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در خصوص جوهره توافق هسته‌ای با ایران دچار اشتباه است.اوباما خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم که فرضیه‌های اساسی که نتانیاهو درباره این توافق دارد نادرست هستند.اوباما به سی‌ان‌ان گفت: به یاد نمی‌آورم که در گذشته یک رهبر خارجی تا این حد که نتانیاهو در این مدت در امور آمریکا مداخله کرده تا جلوی توافق هسته‌ای با ایران را بگیرد، در امور آمریکا مداخله کرده باشد.

فرید زکریا در این مصاحبه از اوباما پرسید آیا مناسب است که رئیس یک دولت خارجی خودش را وارد یک مساله آمریکایی کند، که رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به آن گفت: یک چنین نمونه‌ای را به یاد نمی‌آورم. اوباما تاکید کرد: اگر در حقیقت استدلال من درست باشد که این توافق بهترین راه برای آنکه ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند است، این چیزی نیست که تنها برای آمریکا خوب باشد بلکه برای اسرائیل بسیار خوب است.اوباما در یک بریده دیگر از این مصاحبه که روز پنجشنبه ضبط شده تاکید کرد، تندروها در ایران آرمان مشترکی با جمهوریخواهان آمریکا دارند و هر دو طرف تعهدی ایدئولوژیک به جلوگیری از توافق دارند.

اوباما به فرید زکریا گفت، روابط سازنده با ایران می‌تواند یکی از محصولات جانبی توافق هسته‌ای باشد اما چنین اتفاقی بلافاصله رخ نمی‌دهد.به گفته اوباما، توافق حاصل شده میان ایران و 1+5 در ماه گذشته میلادی این هدف را بهتر از هر طرح جایگزین دیگری برآورده می‌سازد.


احتمال بهبود روابط آمریکا با ایران وجود دارد
  اوباما در اين گفت و گوی اختصاصی،‌ از احتمال بهبود روابط بين ايالات متحده و ايران خبر داد. رئيس جمهوری آمريکا گفت که روابط سازنده با ايران می تواند دستاوردی جانبی توافق اخير باشد که هدف از آن محدود کردن برنامه هسته ای اين کشور است. باراک اوباما با اين حال تصريح کرده است که تحولی فورا اتفاق نخواهد افتاد و شايد هم اصلا چنين اتفاقی نيفتد.

وی گفت که حل مساله هسته‌ای ايران، امکان مطرح شدن بحث‌های بيشتر بين دو کشور را فراهم خواهد کرد. باراک اوباما با اين حال تصريح کرد: اما نخست بايد به موضوع هسته‌ای پرداخته شود. رئيس جمهوری آمريکا پرداختن به بحران سوريه را از جمله مسايل ممکن برای گفت و گو با ايران برشمرد. اوباما در مصاحبه با شبکه سی ان ان اضافه کرد که توافق اخير برای حل مناقشه هسته ای ايران، از هر گزينه ديگری برای حل مسايل هسته‌ای بهتر است.
 
به گزارش آسوشیتدپرس، این مصاحبه که روز پنج شنبه انجام شده است ساعاتی پس از آن صورت گرفت که چاک شومر سناتور دموکرات با نفوذ آمریکایی اعلام کرده با توافق هسته‌ای مخالفت خواهد کرد چون به ایران اجازه می‌دهد اهدافش در منطقه را دنبال کند. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به این مخالفت‌ها، استدلال این سناتور دموکرات را رد کرد و گفت که مخالفت کنگره با توافق هسته‌ای اتخاذ سیاست درستی در آینده نیست.کنگره آمریکا قرار است ماه آینده پس از بررسی این توافق در تایید یا رد آن رای گیری کند.  ادعاهای اوباما درباره ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای در حالی مطرح می شود که مقامات کشورمان همواره بر صلح آمیز بودن برنامه‌های هسته‌ای ایران تاکید دارند.

پس از روی کار آمدن حسن روحانی در ایران و آغاز مذاکرات گسترده بر سر پرونده هسته ای ایران، بحث ها پیرامون بهبود روابط ایران و آمریکا نیز افزایش یافت. حسن روحانی در اولین سفر خو به نیویورک در سال 92 در اقدامی بی سابقه به صورت تلفنی با باراک اوباما رییس جمهور آمریکا گفت و گو کرد. در دو سال گذشته نیز وزرای خارجه ایران و آمریکا بارها و بارها روبه روی هم نشستند و با یکدیگر بر سر پرونده هسته ای ایران مذاکره کردند.اکنون پس از حصول توافق در موضوع هسته ای میان ایارن و گروه 1+5 برخی ناظران از احتمال بهبود روابط ایران و امریکا سخن می گویند با این حال سیاستمداران دو کشور در این باره موضعی محتاطانه اتخاذ کرده اند.

ioooo
۱۳۹۴/۰۵/۱۸ ۱۵:۲۴
توطئه ی کاهش قیمت نفت را دلواپسان به آمریکا و صهیونیست ها پیشنهاد دادند که دولت خدوم و مردمی روحانی در راه اجرای وعده ها به مردم به مشکل برخورد کند (319502)
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۵/۱۸ ۱۷:۵۷
اینها همه توهم هستش اقای روحانی حتی توانایی و شهامت باز کردن یه نمایندگی مک دونالد در ایران را ندارد حتی برگذاری یک همایش ساده رونی کولمن قهرمان بدنساز امریکایی...حتی اکران یک فیلم ...و جلوگیری از لغو سخنرانی ها...ا یشان حتی توانایی رفع ممنوعت تصویری اقای خاتمی را ندارند چه برسد به رفع حصر ...دو سال فقط عقب نشینی ... مطمن باشید در این چهار سال هیچ تغییری نخواهد افتاد نه حتی ارزانی چون دولت در ناباوری باز بعد توافق جلوی کاهش دلار را گرفته... (319543)
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۵/۱۸ ۱۵:۳۲
اگرباورکنیم همزیستی مسالمت آمیزباحفظ منافع ملی بهترین گزینه برای حضور درحلقۀ جهانی میباشد، پس بلاتردید ارتباط با آمریکا دورازذهن و واقعیت نخواهدبود، پس درتحلیل اوضاع کنونی جهان وجایگاه کشورمان وچگونگی حضور در روابط بین الملل برای رشد وبالندگی وگریز از وضعیت کنونی ،فقط وفقط باید واقع بین بودوتفکرات مُرده جای واقعیتهای امروز زنده وملموس که درارتباط جهانی بکارگرفته میشود را نگیرد. (319504)
خلیل الله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۵/۱۸ ۱۵:۴۰
امیدوارم توافق هسته ای باعث بشه باامریکا درمورد مسایل دیگه هم گفتگو کنیم وروابطمون باامریکا خوب بشه (319509)
رضا درودگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۵/۱۸ ۱۵:۵۰
تا دلواپسان ایرانی و افراطی های امریکایی هستند احتمال بهبود روابط به اندازه احتمال برخورد اورانوسه با ماه! (319512)
--
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۵/۱۸ ۱۹:۱۵
دلواپسان دق کنندازجمله رسانه میلی (319559)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۵/۱۸ ۲۱:۳۲
به نظرمن اولویت اصلی دولت تدبیروامیدبایدعادی سازی روابط باامریکاباشد.تمام نهادهاوسازمانهای بین المللی دراختیارآنهاست.امریکاکه کشورنامشروعی نیست،پس چرابایدازعادی سازی روابط ترسید.تعامل باآنهابیشتربه نفع ماست. (319576)