به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۳ - ۱۵:۲۹
 
۱۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۰۹ ساعت ۰۸:۳۱
کد مطلب : ۶۱۸۱۵
صهيونيست‌ها درصدد یکپارچه‌سازی قومی؛

به اعرابی که اسرائیل را ترک کنند پول می‌دهیم!

گروه بين‌الملل: در راستاي طرح معرفی اسرائیل به عنوان "کشوری یهودی"، وزیر خارجه اسرائیل با انتشار طرحی درصدد یکپارچه‌سازی قومی این کشور است و می‌خواهد با پول فلسطینی‌های اسرائیلی را به ترک تابعیت این کشور و مهاجرت تشویق کند!
به اعرابی که اسرائیل را ترک کنند پول می‌دهیم!
به گزارش صداي آلمان، آویگدور لیبرمن، قصد دارد با اعطای پول به عرب‌های اسرائیلی آنها را به ترک این کشور تشویق کند. او در یک "بیانیه پایه‌ای" برای صلح که با عنوان «شناکردن در خلاف جریان آب» در فیسبوک خود منتشر کرده، نوشته است که بیش از همه مایل است فلسطینی‌های ساکن یافا و عکا، دو شهر اسرائیلی واقع در ساحل مدیترانه، از این شهرها بروند. در بخشی از بیانیه وزیر خارجه اسرائیل آمده است: «آنهایی که مصمم به حفظ هویت فلسطینی خود هستند می‌توانند تابعیت اسرائیلی خود را پس دهند، از این شهرها بروند و شهروند کشور آتی فلسطین بشوند.» به عقیده لیبرمن "اسرائیل باید چنین افرادی را با مشوق‌های اقتصادی ترغیب کند.»

بیانیه لیبرمن که به نوشته روزنامه هاآرتص روی سایت حزب او "اسرائیل خانه یهودی ما"هم منتشر شده ابهامات زیادی دارد. مثلا معلوم نیست که از نظر لیبرمن مرز آتی کشور اسرائیل و فلسطین کجاست. او در عین حال در باره موقعیت بیت‌المقدس در مناقشه اسرائیل و فلسطین و همچنین در باره شهرک‌سازی‌ها در ساحل غربی رود اردن موضعی نگرفته است.

در سایر مسائل اما لیبرمن موضعی‌ مصالحه‌جویانه دارد. او از جمله می‌گوید که از ایده ایجاد "اسرائیل بزرگ" صرفنظر نمی‌کند، ولی راه دیگری هم جز رسیدن به یک سازش با فلسطینی‌ها نمی‌شناسد: «در انتخاب میان حفظ وحدت ارضی یا حفظ یکپارچگی قومی کشور اسرائیل دومی اولویت دارد». لیبرمن افزوده است که بر سر یکپارچگی قومی- مذهبی کشور اسرائیل حاضر به سازش نیست. اشاره او ظاهرا دفاع از لایحه‌ای است که در صورت تصویب در مجلس، اسرائیل به عنوان کشوری یهودی معرفی می‌شود.

لایحه یادشده که در دولت به تصویب رسیده، تا کنون از سوی شماری از اعضای همین دولت مورد انتقاد گرفته است. خانم تسیپی لوینی، وزیر دادگستری و آقای یئیر لاپید، وزیر دارایی این لایحه را کاملا رد می‌کنند. لاپید در این رابطه گفته است: «در صورت تصویب چنین قانونی پاسخ ما به خانواده زیدان سیف چه خواهد بود؟» سیف پلیسی بود که در جریان حمله مسلحانه اخیر فلسطینی‌ها به یک کنیسه در بیت‌المقدس، کشته شد. او ولی یهودی نبود، بلکه به اقلیت عرب‌تبار دروزی اسرائیل تعلق داشت. عرب‌ها مجموعا ۲۰ درصد جمعیت حدوداَ ۸ میلیونی اسرائیل را تشکیل می‌دهند. لیبرمن بارها در گذشته از این اقلیت در درون جامعه اسرائیل خواسته است که اگر می‌خواهند شهروند اسرائیل باقی بمانند باید نسبت به آن ابراز سوگند کنند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گرچه با این خواست لیبرمن مخالفت کرده، ولی او نیز اخیرا در دولت به لایحه "دولت ملی یهود" رای مثبت داد. این لایحه که در صورت تصویب مجلس به صورت قانون درمی‌آید اسرائیل را "مهد مردم یهود" و "کشوری یهودی" تعریف می‌کند. منتقدان بیم دارند که در این صورت دمکراسی اسرائیل دچار عقب‌گشت شود و اعراب اسرائیل مورد تبعیض واقع شوند.

مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطینی‌ها که از سال ۲۰۱۳ با میانجیگری جان کری، وزیر خارجه آمریکا دوباره به جریان افتاده بود، پس از ۹ ماه بی‌نتیجه ماند و کری در آوریل امسال به ماموریت خود پایان داد. برخی رسانه‌های آمریکایی از قول منابع دیپلماتیک این کشور اسرائیل را عامل شکست مذاکرات اعلام کردند. در حال حاضر برای شکستن بن‌بست مذاکرات، فرانسه در صدد آغاز ابتکاری جدید است. دولت این کشور اعلام کرده است در صورتی که این ابتکار هم با شکست مواجه شود، کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت خواهد شناخت.

قرار است روز سه‌شنبه آینده (۲ دسامبر) مجلس فرانسه قطعنامه‌ای را تصویب کند که به موجب آن کشور مستقل فلسطینی به صورت نمادین به رسمیت شناخته خواهد شد. ماه میلادی گذشته سوئد به عنوان اولین کشور در اروپای غربی دولت مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخت و مجالس بریتانیا، ایرلند و اسپانیا نیز دولت‌‌های خود را فراخواندند که تصمیم مشابه‌ای اتخاذ کنند.