وزارت خزانهداری آمریکا بعد از حصول توافق هستهای برجام با صدور چند مجوز عمومی قواعد شرکتهای تحت کنترل یا مالکیت طرفهای غیرآمریکایی برای تجارت با ایران در حوزههای خاص را مشخص کرده بود.
از سوی دیگر، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا امروز در پیامی توئیتری نوشت: «ایران منابع کشور را پای اسد، حزبالله، حماس و حوثیها تلف میکند. ادامه تظاهرات در ایران نباید موجب شگفتی کسی شود. مردم از فساد و بیعدالتی خسته شدهاند. جهان ندای آنها را میشنود.»
ژاپن دربارۀ تحریمهای نفتی ایران و پیامدهای آن با آمریکا گفتگو میکند
توکیو در حال بررسی موضوع تحریمهای آمریکا علیه ایران و تاثیر آن بر اقتصاد ژاپن است؛ تحریمهایی که با هدف کاهش صادرات نفتی ایران انجام میشود. این خبر روز چهارشنبه از سوی یوشیهیده سوگا، سخنگوی دولت این کشور اعلام شد. آقای سوگا تاکید کرد که ژاپن قصد دارد به گفتگوها با آمریکا و دیگر کشورهای مرتبط ادامه دهد تا بتواند از تاثیرات نامطلوب این تحریمها بر فعالیت شرکتهای ژاپنی جلوگیری کند. او از ارائه جزئیات بیشتر دربارۀ این گفتگوها خودداری کرد و افزود که توکیو همزمان با ایران نیز در تماس است.
ایران سومین صادرکنندۀ بزرگ نفت اوپک است و ژاپن در کنار چین، کرۀ جنوبی و هند از مصرف کنندگان اصلی نفت ایران محسوب میشود. واشنگتن از کشورهای جهان خواسته است که از ماه نوامبر واردات نفت از ایران را متوقف کنند و بنا بر اعلام یک مقام ارشد در وزارت خارجۀ آمریکا در روز سهشنبه، بعید است که دولت ترامپ در این موضوع برای کشوری استثنایی قائل شود. پیش از این در جریان تحریمهایی که سرانجام در سال ۲۰۱۶ میلادی در پی توافق هستهای به پایان رسید، آمریکا به چند کشور آسیایی اجازه داده بود تا به خرید محدود نفت از ایران ادامه دهند. لغو تحریمهای ایران باعث شد صادرات نفت این کشور به ژاپن و کره جنوبی افزایش یابد و در اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی به ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسد. بنا بر اعلام خبرگزاری کیودو به نقل از یک منبع ناشناس قرار است شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در ماه ژوئیه به ایران سفر و با حسن روحانی، رئیس جمهوری این کشور گفتگو کند.