گروه سياسي - رسانهها: روزنامهی کویتی القبس در گزارشی با عنوان "سعودیها نگرانند آمریکاییها جذب سحر ایرانیها شوند" نوشت: دولت آمریکا سعی میکند تا از هرگونه آسیبی که ممکن است در جریان اختلاف نظر بر سر نقش آمریکا در خاورمیانه، به ائتلاف واشنگتن و ریاض وارد شود، جلوگیری کند.
به نوشته این روزنامه انتقادات علنی و غیرمعمولی از سوی اعضای برجسته خاندان آل سعود متوجه آمریکا است که حاکی از نارضایتی عربستان از آمریکا به دلیل مواضعش در قبال سوریه، نزدیکی روابط دیپلماتیک با ایران و سستی مواضع آن در قبال دولت مصر است. اما کسی فروپاشی و از هم گسیختگی این روابط استراتژیک با بیش از نیم قرن سابقه را که به عنوان یکی از ارکان سیاست آمریکا در منطقه است، پیشبینی نمیکند و به نظر میرسد که برخی منافع متقابلی که دو متحد را کنار هم قرار داده بود، در حال تکان خوردن هستند. القبس ادامه داد: در این میان مسوولان آمریکایی تلاشهای بسیاری میکنند تا این برداشت را که آنها توجه جدی به نگرانیهای عربستان ندارند، از بین ببرند. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید با اعلام اختلاف نظرها میان ریاض و واشنگتن میگوید: ما این اختلافات را به روشی درست و مستقیم حل خواهیم کرد چرا که ما خواهان حفظ پایههای اصلی روابط هستیم. به نوشته این روزنامه، برخی مسوولان فعلی و قبلی آمریکایی معتقدند که هشدار عربستان به آمریکا همانند یک "انقلاب خشم موقتی" است که بر روابط دو جانبه اثری از خود به جای نخواهد گذاشت.
القبس افزود: خشم عربستانیها زمانی منفجر شد که هفته پیش از پذیرش کرسی در شورای امنیت سازمان ملل خودداری کرد و این مساله را در اعتراض به شکست در حل و فصل مسایلی چون سوریه و درگیریهای فلسطینی- اسراییلی عنوان کرد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که نزدیکی روابط واشنگتن با ایران احتمالات عدیدهای را ایجاد میکند از جمله ادامه تسلط ایران بر تعدادی از کشورهای همسایه از جمله عراق، سوریه و لبنان و همچنین احتمال بروز جنگ میان اسراییل و ایران که در این میان کشورهای حوزه خلیج (فارس) در این درگیریها وسط و تحت محاصره قرار میگیرند.
القبس در ادامه به نقل از یکی از تحلیلگران عربستانی نوشت که مشکل در توان آمریکاییها در اداره اوضاع است. این مساله تا حدودی شبیه وضعیت زمان جیمی کارتر است که در آن زمان آمریکاییها نتوانستند دولت شاه ایران را که نزدیکی زیادی با غرب داشت، از فروپاشی نجات دهند. این روزنامه کویتی به نقل از منابع دیپلماتیک عربستان نوشت که سعودیها بیم آن دارند که آمریکاییها با سیاست روحانی فریب بخورند و به واسطه اجازه دادن به ایران برای حفظ توان تکنولوژیکیاش این فرصت را به تهران بدهند که در آستانه تبدیل شدن به یک قدرت هستهیی قرار بگیرد. به نوشته القبس از احتمالات نگران کننده برای کشورهای حوزه خلیج (فارس) این است که اسراییل به شکل انفرادی به دنبال حمله به پایگاههای هستهیی ایران باشد که این امر عربستان و کشورهای حوزه خلیج (فارس) را در موضع بسیار بدی قرار خواهد داد چرا که آنها نمیتوانند حامی سیاستهای اسراییل باشند و از سوی دیگر نمیتوانند بپذیرند که ایران دارای سلاح هستهیی را قبول داشته باشند.