به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۰۳ ساعت ۰۸:۵۴
کد مطلب : ۲۰۱۶۶۱

دیگر در بازی بانکداری جهانی نیستیم

گروه اقتصادی: رییس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان این‌که ورود ایران به لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف، وضعیت را بدتر نمی‌کند، گفت: پذیرفتن قواعد اف‌ای‌تی‌اف شرط لازم برای اقتصاد ما است، اما شرط کافی نیست و باید شروط دیگری نیز وجود داشته باشد تا از شرایط کنونی خارج شویم.
دیگر در بازی بانکداری جهانی نیستیم
براساس تصمیم گروه ویژه اقدام مالی در نشست فوریه به ریاست دوره‌ای چین، اقدامات مقابله‌ای علیه ایران پس از حدود سه سال و نیم فعال شد. ورود ایران به لیست سیاه، به این معناست که کشورها در تبادلات مالی و بانکی با ایران باید حساسیت بیشتری به خرج دهند.هرچند که سیاست‌گذاران، حساسیت‌های احتمالی را در شرایط کنونی بلاوجه می‌دانند، اما کارشناسان معتقدند این اتفاق می‌تواند هزینه مبادله برای ایران را بالا ببرد. اگرچه تحلیلگران اقتصادی معتقدند که ورود ایران به لیست سیاه برخلاف جوسازی‌ها، اثر آن‌چنانی روی بازارها ندارد. مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین  در تشریح این موضوع عنوان کرد: پذیرفتن قواعد اف‌ای‌تی‌اف شرط لازم برای اقتصاد ما است، اما شرط کافی نیست و باید شروط دیگری نیز وجود داشته باشد تا از شرایط کنونی خارج شویم.هیچ عقل سلیمی نمی گوید نباید به اف ای تی اف للا
وی متذکر شد: این‌که بگوییم با قبول نکردن اف‌ای‌تی‌اف، وضعیت بدتر می‌شود، من خیلی معتقد نیستم که الان وضعیت بدتر می‌شود.
ادعای چین در قبال تحریم ایران
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایطی که ایران در حوزه اف‌ای‌تی‌اف دارد و مسایل سیاسی کشور، آیا روابط ایران و چین دست‌خوش تغییر شده است یا خیر؟ اظهار داشت: به دلیل اف‌ای‌تی‌اف خیر. از وقتی که تحریم آمریکا شدت پیدا کرده، چین تنها کشوری بوده که رییس‌جمهور، وزیر امور خارجه، سخنگوی دولت و وزارت بازرگانی این کشور به طور رسمی بیش از یک‌بار اعلام کردند که ما تحریم‌های آمریکا را در قبال ایران قبول نداریم.حریری افزود: اخیرا نیز که سفیر چین مصاحبه مطبوعاتی داشت، اعلام کرد که ما تحریم آمریکا را قبول نداریم. اما آیا تحریم‌های آمریکا واقعا تاثیری در روابط ایران با چین ندارد؟ باید بگویم اثرگذار است. دولت چین تحریم‌های آمریکا در مقابل ایران را قبول ندارد، اما شرکت‌های چینی چاره‌ای جز پذیرش تحریم‌ها ندارند. یعنی کمپانی چینی می‌تواند مشتری خوب آمریکایی، شریک آمریکایی و بازار آمریکا را داشته باشد و یا سهامشان در بورس‌های آمریکا عرضه شود و به همین دلیل ترجیح دهند تحریم‌ها را رعایت کنند.وی عنوان کرد: تحریم در ارتباطات داخلی ما اثر دارد؛ یعنی نرخ تورم، نرخ رشد اقتصادی و شاخص‌های اقتصادی تاثیر می‌گیرند، اما کمترین تاثیر را در دنیا با چینی‌ها دارد که این خیلی مهم است.رییس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: اما در رابطه با اف‌ای‌تی‌اف باید بگویم اثری ندارد. اف‌ای‌تی‌اف یک موضوع اقتصادی است، اما در کشور ما سیاسی شده است. ما با عینک اقتصاد که به اف‌ای‌تی‌اف نگاه می‌کنیم، می‌بینیم هیچ کسی که دید اقتصادی دارد، هیچ‌کسی که خود را کارشناس اقتصادی معرفی کرده یا جامعه به عنوان کارشناس اقتصادی قبولش کرده یا هیچ عقل سلیمی نمی‌گوید که ما به اف‌ای‌تی‌اف نباید بپیوندیم.حریری متذکر شد: همه کارشناسان اقتصادی می‌گویند که باید به اف‌ای‌تی‌اف بپیوندیم. اما همه این صداها نشنیده گرفته شده و صدای سیاسی برنده بوده است. کار من سیاست نیست و سیاست هم بلد نیستم، اما بخش سیاسی به حدی جدی مخالفت کرده و توانستند موافق شوند، که این سوال مطرح می‌شود چطور سیاستمداران توانستند همه نظرات کارشناسی را نادیده بگیرند. این‌جا من هم در شک هستم که نکند یک دلیل غیراقتصادی قوی‌تری واقعا وجود دارد. اقتصادیون در فضاهای رسانه‌ای راجع به اف‌ای‌تی‌اف صحبت کردند، ای‌کاش سیاسیون هم همین کار را می‌کردند تا جامعه متوجه شود؛ زیرا از این پس در بازی بانکداری نخواهیم بود.
اثر اف‌ای‌تی‌اف روی بازارها
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در ادامه گفت: در این میان، این‌که بگوییم قبول کردن قوانینی که گروه ناظر مالی اعلام می‌کند، همه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند، باید بگویم خیر. یا این‌که بگوییم با قبول نکردن اف‌ای‌تی‌اف، وضعیت بدتر می‌شود، من خیلی معتقد نیستم که الان وضعیت بدتر می‌شود.حریری در پاسخ به این پرسش که چرا ورود ایران به لیست سیاه روی بازارها و به خصوص بازار ارز اثرگذار نیست؟ افزود: این برای این است که یک موضوع کاملا تخصصی تبدیل به یک موضوع رسانه‌ای شده است. اف‌ای‌تی‌اف که ما را در بلک‌لیست بگذارد، هیچ بانکی با بانک‌های ما کار نخواهد کرد. این سوال مطرح است که مگر الان بانک‌های خارجی با بانک‌های ما کار می‌کنند؟ مگر وقتی که برجام امضا شد و تمام تحریم‌های آمریکایی و اروپایی و سازمان ملل برداشته شد، ما توانستیم با بانک‌های دنیا کار کنیم؟ چرا نتوانستیم؟ آن‌جا اف‌ای‌تی‌اف نقش داشت.وی عنوان کرد: به عبارتی، پذیرش قوانین اف‌ای‌تی‌اف شرط لازم است، اما شرط کافی نیست. یعنی اگر شما شرط لازم را داشته باشید، معلوم نیست بتوانید همین الان از آن بهره کافی ببرید. بنابراین در روابط کلی پولی و مالی ما با دنیا الان تاثیر ندارد.رییس اتاق بازرگانی ایران و چین خاطرنشان کرد: اگر تحریم‌ها برداشته شود، اف‌ای‌تی‌اف اثر دارد. زمانی که تحریم‌ها برداشته شده بود، ما باید آن زمان موضوع را حل می‌کردیم، یعنی می‌توانستیم از زمان و فرصت برجام استفاده کنیم. بر این اساس، پذیرفتن قواعد اف‌ای‌تی‌اف شرط لازم برای اقتصاد ما است، اما شرط کافی نیست و باید شروط دیگری نیز وجود داشته باشد تا از شرایط کنونی خارج شویم.
برچسب ها: FATF تحریم اقتصادی