به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۱۲/۲۱ ساعت ۰۹:۴۱
کد مطلب : ۲۶۰۹۲۷

گونه جدید ویروس کرونا ۶۴ درصد مرگبارتر

گونه جدید ویروس کرونا ۶۴ درصد مرگبارتر
گروه علم و فناوری:براساس یافته‌های پژوهش جدیدی که  رهنمودهای پزشکی دولت بریتانیا را نیز تایید می‌کند گونه جهش یافته ویروس کرونا در بریتانیا که اکنون در بسیاری از کشورهای جهان شیوع پیدا کرده از گونه‌های قبلی ۶۴ درصد مرگبارتر است.
گونه بریتانیایی ویروس یکی از موارد جهش یافته‌ای است که طی چند ماه اخیر در کشورهایی که شاهد همه‌گیری گسترده ويروس بوده‌اند ظهور کرده و مقابله با بحران کرونا را دشوارتر کرده است.
دولت بریتانیا نیز در ماه ژانویه بر اساس پژوهش پزشکی جداگانه‌ای اعلام کرد که خطر مرگ بر اثر ابتلا به گونه جهش یافته ویروس کرونا در آن کشور حداقل ۴۰ درصد بیشتر از گونه‌های قبلی است.
نتایج آن پژوهش که توسط دانشگاه اکستر در انگلستان انجام شده است روز چهارشنبه در «ژورنال پزشکی بریتانیا» (بی‌ام جی) منتشر شد.
پژوهشگران وضعیت بیماری حدود ۵۵ هزار فرد مبتلا به ویروس کرونا را به مدت ۲۸ روز در ماه‌های اکتبر تا ژانویه تحت نظر قرار داده‌اند. این افراد از گروه‌های سنی، جنسیتی و اقلیت‌های قومی و نژادی گوناگون بودند.
نتایج این پژوهش نشان داد که احتمال مرگ در افراد مبتلا به گونه بریتانیایی ویروس در مقایسه با سایرین ۶۴ درصد بیشتر است و در نتیجه ضریب مرگ‌ومیر در هزار مورد از ابتلا را از ۲.۵ به ۴.۱ افزایش می‌دهد.
این پژوهش در مورد افرادی که بستری نشده‌اند انجام شده است و معمولا بيمارانی را شامل می‌شود که با خطر کمتری مواجه هستند. ولی پژوهشگران تاکید می‌کنند که اگر «نتایج این تحقیقات را به تمام مردم که در معرض ابتلا هستند بسط دهیم به این نتیجه خواهیم رسید که گونه جهش یافته در بریتانیا در مقایسه با گونه‌های قبلی ویروس کرونا بسیار مرگبارتر است».
سایمون کلارک، پروفسور میکروب‌شناسی سلولی در دانشگاه ردینگ انگلستان، گفت: «با توجه به مرگبارتر بودن و سرعت بالاتر شیوع این گونه جهش‌یافته ویروس، مقابله با آن برای خدمات پزشکی و دولت‌های جهان چالش بزرگتری خواهد بود و درعین حال اهمیت تزریق هر چه سریع‌تر واکسن را چند برابر می‌کند».
مایکل هد، پژوهشگر بهداشت جهانی در دانشگاه ساوتهمپتون، نیز گفت این پژوهش خطرات عدم مقابله سريع و موثر با شیوع ویروس در سراسر جهان را برجسته‌تر کرده است.
او افزود: «هر چه دامنه شیوع ویروس گسترش یابد احتمال بروز گونه‌های جهش یافته بیشتر خواهد شد و برخی از این گونه‌های جدید ممکن است در برابر واکسن‌هایی که تاکنون تولید شده‌اند، مقاوم باشند».
اکثر شرکت‌های داروسازی می‌گویند پژوهش‌های جدید آن‌ها نشان داده است که واکسن‌ها روی گونه بریتانیایی ویروس موثرند ولی شیوع موارد جهش یافته دیگر، از جمله گونه برزیلی و یا آفریقای جنوبی، در مورد کارایی واکسن‌های فعلی نگرانی و تردیدهایی بوجود آورده است.
برچسب ها: کرونا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها