به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۱۵ - ۲۳:۳۷
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۸/۱۶ ساعت ۱۰:۵۳
کد مطلب : ۳۰۳۶۶۳
مصطفی الكاظمی:موشک‌های نیرنگ مؤمنان را دلسرد نمی‌کند

ترور ناموفق نخست‌وزیر عراق با حمله پهپادی

گروه بین الملل: مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق از یک سوءقصد تروریستی با پهپادهای مسلح که محل اقامت وی را هدف قرار داد جان سالم به در برد. این حمله ساعت ۲ و ۱۵ بامداد یکشنبه صورت گرفت.
ترور ناموفق نخست‌وزیر عراق با حمله پهپادی
با این حال هفت نفراز محافظان کاظمی در حمله با دو هواپیمای بدون سرنشین مسلح که در منطقه سبز بغداد رخ داد، مجروح شدند.نخست وزیر عراق اندکی پس از حمله در توییتی نوشت: «من خوب هستم و در میان مردمم هستم. خدا را شکر.» وی خواستار آرامش و خویشتن‌داری «به‌خاطر عراق» شد.او سپس در تلویزیون عراق ظاهر شد و در حالیکه آرام و خونسرد به‌نظر می‌رسید گفت: «حملات ناجوانمردانه موشکی و پهپادی، نه میهن می‌سازد و نه آینده. من همواره پروژه فداکاری برای عراق و مردمش بودم و هستم. "موشک‌های نیرنگ" مؤمنان را دلسرد نمی‌کند و به اندازه تار مویی در پایداری و پافشاری ما و نیروهای امنیتی قهرمان برای حفظ امنیت مردم، دستیابی به حق و اجرای قانون لغزش ایجاد نمی‌کند.» دولت در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک پهپاد مملو از مواد منفجره قصد داشت خانه کاظمی را هدف قرار دهد. ساکنان بخش‌هایی از بغداد صدای انفجار و به دنبال آن تیراندازی شدید را از سمت منطقه سبز که سفارتخانه‌ها و دفاتر خارجی دولتی در آن قرار دارد شنیدند.در بیانیه منتشر شده از سوی رسانه‌های دولتی آمده است که نیروهای امنیتی «تدابیر لازم را در رابطه با این تلاش نافرجام انجام داده‌اند.»
طبق عکس‌های منتشر شده از سوی دفتر کاظمی، در پی این حمله خسارت‌هایی به محل اقامت وی وارد شده است.این اتفاق در حالی رخ داد که جمعه گذشته در جریان تظاهرات معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی یک نفر کشته شد و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند. معترضان که اغلب از هواداران جریان فتح، بازوی سیاسی حشد شعبی هستند می‌گویند که در انتخابات پارلمانی تقلب گسترده صورت گرفته است.پس از مرگ این فرد، کاظمی دستور داد تا تحقیقات صورت گیرد و مشخص شود چه چیزی باعث درگیری شد و چه کسی دستور عدم شلیک را نقض کرده است.
با این حال قیس خزعلی، رهبر عصائب اهل الحق، یکی دیگر از گروه‌های تشکیل دهنده حشد شعبی در مراسم تشییع جنازه این معترض که شنبه برگزار شد، نخست وزیر عراق را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «کاظمی نیروی ویژه وارد اعتراضات کرد و از سمت ورودی پل معلق عملیات تک تیراندازی انجام داد.» وی افزود: «معترضان فقط یک خواسته در برابر تقلب در انتخابات داشتند. پاسخ به این صورت به این معنی است که شما نخستین مسئول این تقلب هستید.»کاظمی ۵۴ ساله، قبل از اینکه در ماه مه سال گذشته به نخست وزیر برسد، رئیس سابق اداره اطلاعات عراق بود. برخی را نزدیک به ایالات متحده می‌دانند. با این حال او قبل از انتخابات میزبان چندین دور مذاکرات بین ایران و عربستان در بغداد بود تا تنش‌های منطقه‌ای را کاهش دهد.
کاظمی یک مسلمان شیعه است که در دانشگاه عراق تحصیل کرد و ابتدا یک روزنامه‌نگار و یک کنشگر علیه صدام حسین از اروپا بود جایی که برای فرار از رژیم بعث به آنجا رفت. هنگامی که در سال ۲۰۰۳ حکومت صدام سقوط کرد به کشور بازگشت و مجموعه عظیم رسانه‌های دولتی را تاسیس کرد. حیدر عبادی در سال ۲۰۱۶ در میان تعجب همگان، این ستون نویس و وکیل حقوق بشر را به رهبری سرویس‌های اطلاعاتی منصوب کرد.ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پس از حمله پهپادی به محل اقامت کاظمی گفت: «این اقدام آشکار تروریستی که ما آن را به شدت محکوم می‌کنیم، در قلب کشور عراق بوده است.»وی افزود: «ما با نیروهای امنیتی عراق که مسئول حفظ حاکمیت و استقلال عراق هستند در تماس نزدیک هستیم و برای بررسی این حمله کمک خود را ارائه کرده‌ایم.»پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق، شبه نظامیان هوادار ایران در نزدیکی منطقه سبز چادر زدند و این نتایج را رد کردند. آن‌ها خواستار بازشماری آرا شده‌اند. ایالات متحده آمریکا، شورای امنیت سازمان ملل و دیگر کشورها انتخابات ۱۰ اکتبر را که بدون خشونت و بدون نقص فنی عمده برگزار شد، ستایش کرده‌اند.

تحقیقات درباره حمله پهپادی
سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق از آغاز تحقیقات مقامات این کشور درباره جزئیات سوء قصد به جان نخست‌وزیر این کشور خبر داد.
یحیی رسول، اعلام کرد که مقامات این کشور تحقیقات برای مشخص شدن جزئیات سوء قصد به جان مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر این کشور و مکان به پرواز درآمدن پهپاد مهاجم را آغاز کرده‌اند. وی در این باره گفت: پس از سوء قصد ناکام به جان مصطفی الکاظمی و استقرار نیروهای امنیتی در منطقه سبز،  اوضاع امنیتی این منطقه تحت کنترل است و حمله مذکور تنها خسارت‌هایی را به خانه الکاظمی وارد کرده است.در همین حال، تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق نیز گفت که تحقیقات فنی مشترکی میان وزارت دفاع، وزارت کشور و نیروهای پدافند هوایی و همچنین سفارت آمریکا برای مشخص شدن مسیر حرکت پهپاد انتحاری و نقش سامانه پدافندی "سی‌رام" برای محافظت از ساختمان سفارت واشنگتن وجود دارد تا جزئیات این تلاش ناکام مشخص شود.

تلاش برای  هدف قرار دادن ملت عراق 
رهبر جریان صدر عراق تلاش برای ترور نخست وزیر را اقدامی "تروریستی" و هدف قرار دادن ملت عراق خواند. مقتدی صدر،  در توییتی نوشت: "عملیات تروریستی که نخست وزیر را هدف قرار داد، هدف قرار دادن واضح و آشکار عراق و مردمش و امنیت و ثبات آن و بازگشت به حالت آشوب است تا گروه‌های غیردولتی بر عراق سیطره یابند و عراق تحت آشوب، خشونت و تروریسم و خطرات و مداخله‌های خارجی زندگی کند." وی گفت: ارتش و نیروهای امنیتی قهرمان ما باید زمام امور را در دست بگیرند تا عراق قدرتمند شود.

واکنش ایران
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در توییتی نوشت: «سوء قصد به جان نخست‌وزیر عراق فتنه جدیدی است که رد آن را باید در اتاق‌های فکر خارجی جستجو کرد که از سال‌ها قبل با ایجاد و پشتیبانی گروه‌های تروریستی و اشغال این کشور، جز ناامنی، ایجاد اختلاف و بی‌ثباتی، ارمغانی برای مردم مظلوم عراق نداشته‌اند.»
احتمال خبرگزاری دولتی ایرنا!

 خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) متعلق به دولت؛  عملیات ترور الکاظمی را به نیروهای مقاومت  نسبت داد.  این ادعای عجیب و برخلاف شرایط ایران در منطقه در حالی مطرح شده است که همه گروه های مقاومت از این عمل تبری جستند، معلوم نیست چرا ایرنا محور مقاومت را در مظان اتهام قرار داده است!
 
برچسب ها: عراق
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها