به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۲۱:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۶/۱۰ ساعت ۱۲:۵۳
کد مطلب : ۳۵۵۶۱۶

غرامتی كه آلمان به اسرائیلی‌ها می‌دهد

غرامتی كه  آلمان به اسرائیلی‌ها می‌دهد
گروه بین الملل: آلمان با بستگان اسرائیلی‌هایی که در بازی‌های المپیک ۱۹۷۲ مونیخ کشته شدند، بر سر پرداخت مبلغ غرامت به توافق رسید.
در آن زمان یازده ورزشکار اسرائیلی پس از گروگان گرفته شدن توسط اعضای یک گروه شبه نظامی فلسطینی کشته شدند.قرارداد ۲۸ میلیون یورویی (حدود ۲۸ میلیون دلار) چند روز قبل از پنجاهمین سالگرد این فاجعه منعقد شد.خانواده ها در اوایل این ماه تهدید کردند که مراسم بزرگداشت این فاجعه را تحریم خواهند کرد و گفتند مبلغی که به آنها پیشنهاد شده بسیار کم است.
آیزاک هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل از این توافق استقبال کرد و آن را "گامی مهم از سوی دولت آلمان" خواند.کشتار مونیخ در ۵ سپتامبر ۱۹۷۲ یکی از تاریک‌ترین فصل های تاریخ المپیک است.
اعضای تیم اسرائیلی در داخل دهکده المپیک توسط افراد مسلح فلسطینی از گروه «سپتامبر سیاه» به گروگان گرفته شدند.
دو نفر از آنها تقریباً بلافاصله به ضرب گلوله کشته شدند، در حالی که بقیه در درگیری مسلحانه پلیس آلمان غربی با اعضای گروه شبه نظامی فلسطینی در حالی که پیکارجویان سعی داشتند در یک فرودگاه نزدیک این ورزشکاران را از کشور خارج کنند، کشته شدند.گروگان‌گیران خواهان آزادی ۲۰۰ زندانی فلسطینی تحت بازداشت اسرائیل بودند.
این حادثه با کشته شدن یازده ورزشکار اسرائیلی، یک پلیس آلمانی و پنج گروگانگیر فلسطینی به پایان رسید.در بیانیه‌ای مشترک، فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری آلمان و هرتزوگ گفتند که از دستیابی به توافقی در خصوص شفاف سازی تاریخی "خوشحال و آسوده‌اند".آلمان همچنین گفته است که اسناد مربوط به گروگان‌گیری و عملیات نافرجام نجات را از حالت طبقه بندی خارج خواهد کرد.
برای سال‌ها، خانواده‌های قربانیان، مقامات آلمانی را به خاطر کم کاری برای محافظت از ورزشکاران و عدم شفافیت در مورد نداشتن تدابیر امنیتی کافی مقصر می‌دانستند.چند روز پیش هم اظهارات محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینی درباره این واقعه خبر ساز شد.
 عباس که در کنفرانس خبری با صدراعظم آلمان شرکت کرده بود به خبرنگاری پاسخ می‌داد که از او پرسید آیا در آستانه پنجاهمین سالگرد حمله مرگبار شبه‌نظامیان فلسطینی به ورزشکاران اسرائیلی در جریان المپیک مونیخ در نظر دارد از اسرائیل و آلمان عذرخواهی کند؟
 عباس مستقیما به این سؤال پاسخ نداد و به جای آن گفت: «اگر می‌خواهید گذشته را مرور کنیم، بگذارید چنین کنیم». محمود  عباس در ادامه گفت که «از سال ۱۹۴۷ تا به امروز، اسرائیل ۵۰ مورد قتل عام در روستاها و شهرهای فلسطینی - در دیر یاسین، طنطوره، کفر قاسم و بسیاری جاهای دیگر - صورت داده است؛ ۵۰ مورد قتل عام، ۵۰ هولوکاست توسط ارتش اسرائیل علیه فلسطینیان صورت گرفته است».
هنگام اظهارات محمود عباس، شولز چهره خود را درهم کشید اما پاسخی به آن نداد. پس از پایان نشست خبری هم صدراعظم آلمان با رهبر فلسطینیان دست داد.
در پی این نشست خبری، فریدریش مرتز، رهبر اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) آلمان - حزب اصلی مخالف دولت - در توییتی نوشت این کنفرانس خبری «باور کردنی نبود» و  شولز «می‌بایست فورا و صراحتا به اظهارات رهبر فلسطین واکنش می‌داد و از او می‌خواست اینجا را ترک کند».


 
برچسب ها: اسرائیل
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها