به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۱۳ - ۱۴:۳۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۲۸ ساعت ۱۵:۰۶
کد مطلب : ۳۷۰۲۷۸

با انواع پمپ سیرکولاتور آشنا شوید

گروه کسب و کار: امروزه جابه‌جایی و انتقال سیالات در صنایع مختلف با استفاده از تجهیزات و ابزارآلات باکیفیت انجام می‌شود. درواقع برای انجام این دسته از کارها، یک‌سری دستگاه‌ها و تجهیزات ساخته شده‌اند و بخش‌های مختلف صنعتی و غیرصنعتی با بهره‌گیری از این نوع ابزارها، فرآیند انتقال سیالات مختلف را انجام می‌دهند.
با انواع پمپ سیرکولاتور آشنا شوید
در این زمینه پمپ سیرکولاتور به دلیل برخورداری از ساختار به‌روز و پیشرفته و همچنین عملکرد مطلوب، جایگاه ویژه‌ای در صنایع برای انتقال انواع سیالات و همچنین راه‌اندازی سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی پیدا کرده‌است. به‌ طوری ‌که مهندسان و صنعتگران از ساختار باکیفیت و عملکرد مطلوب این نوع از پمپ‌ها رضایت کامل دارند. به همین سبب در ادامه قصد داریم به معرفی و بررسی پمپ سیرکولاتور بپردازیم.

پمپ سیرکولاتور چیست؟
به‌طورکلی پمپ سیرکولاتور ازجمله دستگاه‌هایی است که جهت به حرکت درآوردن و گردش سیالات درون یک سیکل بسته به‌کار برده می‌شود. درواقع این پمپ یکی از مدل‌های پمپ سانتریفیوژ است و قادر است انواع سیالات را تا دمای ۱۰۰ الی ۱۳۰ درجۀ سانتی‌گراد درون سیکل پمپاژ کند. این پمپ‌های الکتریکی معمولاً جهت تأمین و گردش آب گرم در سیستم‌های گرمایشی و مدارهای آب گرم شوفاژ مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته کارایی این محصول الکتریکی به اینجا ختم نمی‌شود و به‌عنوان پمپ سیرکوله آب نیز در بخش‌های مختلف به‌کار برده می‌شود و کارایی مطلوبی نیز دارد.
با توجه به اینکه جنس بدنۀ مدل‌های مختلف این محصول نظیر پمپ سیرکولاتور شوفاژ و خطی معمولاً از چدن و استیل ساخته می‌شود، مقاومت بسیار بالایی دارند و جهت مصارف گوناگون برای جابه‌جایی سیالات، گزینۀ مناسبی خواهند بود. علاوه‌بر این استفاده از آلیاژ برنج و چدن برای پروانه سبب شده‌است تا کارایی و طول عمر پمپ سیرکولاتور به‌طور قابل توجهی افزایش پیدا کند. بدین ترتیب هنگام خرید پمپ سیرکولاتور حتماً به کیفیت ساخت و آلیاژ به‌کاررفته در قطعات آن توجه کنید و سپس مناسب‌ترین و باکیفیت‌ترین پمپ‌ها را انتخاب و خریداری کنید.

انواع پمپ سیرکولاتور
پمپ‌های سیرکولاتور نیز مانند سایر محصولات الکتریکی بنابه نیاز مصرف‌کنندگان با ابعاد، اندازه و توان‌های مختلف تولید می‌شوند. علاوه‌بر این آلیاژ به‌کاررفته در ساخت قطعات این پمپ الکتریکی پرکاربرد نیز سبب شده‌است تا شاهد تولید و عرضۀ انواع مختلف آن در بازار باشیم. در این‌ خصوص دو نوع اصلی و مهم پمپ‌های سیرکولاتور به شرح زیر عبارت است از:

۱. پمپ سیرکولاتور زمینی
این پمپ الکتریکی ازجمله پرکاربردترین محصولات موجود در بازار است. به نحوی که در بسیاری از محیط‌های مسکونی، تجاری، صنعتی، کارگاهی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف‌کنندگان از ساختار باکیفیت، کارایی مطلوب و طول عمر آن رضایت کامل دارند. در رابطه با این محصول باید گفت که جنس بدنه و پروانۀ پمپ‌های سیرکولاتور اغلب از چدن ساخته می‌شود، ازاین‌رو با انواع سیالات سازگار است و همین امر موجب بهبود کارایی آن شده‌است.
بدین صورت که با افزایش میزان فشار سیالات، به‌نسبت بازدهی این دستگاه نیز بیشتر می‌شود. خاطرنشان می‌شود که این نوع از پمپ‌های الکتریکی نیز براساس محل قرارگیری و کاربردشان به دو نوع اتابلوک و الکتروپمپ تقسیم‌بندی شده‌اند. در پمپ‌های اتابلوک موتور الکتریکی و پمپ با استفاده از یک رابط به هم متصل شده‌اند و الکتروپمپ‌ها نیز به‌وسیلۀ کوپله و شاسی در محل موردنظر نصب شده و از آن‌ها استفاده می‌شود.

۲. پمپ سیرکولاتور خطی
پمپ سیرکولاتور خطی نیز از دیگر پمپ‌های الکتریکی موجود در بازار است که معمولاً جنس بدنۀ آن از چدن و استیل است و برای بهبود عملکرد و کارایی، از پروانه با آلیاژ پلی‌آمید استفاده شده‌است. پروانه‌های پلی‌آمید خاصیت ضدزنگ دارند و در کنار بهره‌گیری از بدنۀ استیل، طول عمر پمپ‌های سیرکولاتور خطی افزایش یافته‌است. شایان ذکر است که پمپ‌های خطی با سیل بند مکانیکی بسته شده‌است و به همین سبب با افزایش فشار و دما در محفظۀ آب‌بندها، به‌نسبت شاهد عملکرد متفاوتی از سوی این پمپ الکتریکی خواهیم بود.
از این محصول معمولاً جهت گردش آب سرد و گرم در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی استفاده می‌شود. بدین ترتیب که در دو نوع با‌واسطه (کوپلینگ) و بدون واسطه در مسیر آب و سرد گرم اصلی نصب می‌شوند و با پمپاژ آب در طول مسیرهای تعریف‌شده، موجب شروع به کار سیستم سرمایشی و گرمایشی می‌گردند. در صورتی‌ که قصد خرید پمپم سیرکولاتور را دارید، حتماً به نوع و مدل آن توجه کنید و سپس متناسب با نوع محیط، مسیر عبور سیالات و مدت زمان استفاده در طول روز، مناسب‌ترین پمپ سیرکولاتور را انتخاب نمایید.



مشخصات فنی و ساختاری پمپ سیرکولاتور
آنچه که در رابطه با کیفیت و کارایی مطلوب پمپ‌های سیرکولاتور دیده‌اید و شنیده‌اید، حاصل بهره‌مندی از ساختار مناسب و استفاده از تجهیزات فنی به‌روز و پیشرفته است. بدین منظور آشنایی با مشخصات فنی و ساختاری این نوع از پمپ‌های الکتریکی، مسیر انتخاب و خرید پمپ سیرکولاتور شوفاژ (خطی) و زمینی را هموارتر می‌سازد و مصرف‌کنندگان با آگاهی بیشتر و دید وسیع‌تر می‌توانند موتورهای الکتریکی موردنیازشان را تهیه کنند و مورد استفاده قرار دهند. بدین جهت مشخصات فنی و ساختاری این نوع از الکتروموتورها به قرار زیر است:
•    قطره محفظه و لوله پمپ‌های سیرکولاتور ۵/۰ اینچ تا ۶ اینچ است.
•    دور موتور الکتریکی این محصول معمولاً ۱۵۰۰ و ۳۰۰۰ دور در دقیقه است.
•    جنس بدنۀ موتورهای الکتریکی سیرکولاور از چدن و استیل است و پروانۀ آن‌ها نیز اغلب با آلیاژهای چدن، برنج و استیل ساخته می‌شود.
•    پمپ‌ها به‌هیچ عنوان مکش منفی ندارند و به همین سبب بهترین گزینه برای جابه‌جایی سیالات در یک سیکل بسته محسوب می‌شوند.
•    پمپ سیرکولاتور در دو نوع تک فاز و سه فاز و با دورهای مختلف تک دور، دو دور، سه دور و چهار دور در بازار عرضه می‌گردد.

مزایای استفاده از پمپ‌های سیرکولاتور
ساختار باکیفیت، عملکرد مطلوب و کارایی منحصر‌به‌فرد این محصول باعث شده‌است تا مزایای فراوانی را برای مصرف‌کنندگان و مجموعه‌های صنعتی و غیرصنعتی به همراه داشته باشد. مهم‌ترین و بارزترین مزایای استفاده از پمپ سیرکوله شامل موارد زیر می‌شود:
۱. کارکرد با صدای بسیار کم و مناسب برای محیط‌های مسکونی، درمانی، آموزشی و تفریحی؛
۲. مصرف بهینۀ برق و کاهش هزینه‌های جاری استفاده از پمپ؛
۳. تنوع از نظر ابعاد، اندازه، قطره لوله، توان و جنس بدنه و پروانه؛
۴. قابلیت پمپاژ سیالات در دمای بالا؛
۵. نصب سریع و آسان در کوتاه‌ترین زمان ممکن؛
۶. هزینۀ سرویس، تعمیر و نگه‌داری بسیار کم.



جمع‌بندی
اکنون که با پمپ سیرکولاتور، مشخصات فنی، مزایا و انواع مختلف آن آشنا شدید، می‌توانید متناسب با نیاز، نوع محیط، زمینۀ فعالیت و مدت زمان استفاده در طول شبانه‌روز، مناسب‌ترین نوع پمپ سیرکوله را تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید. البته به یاد داشته باشید که عملکرد مطلوب و کارایی بهینۀ این الکتروموتور باعث شده‌است تا خرید پمپ سیرکولاتور موجب بهبود فعالیت سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و همچنین انتقال انواع سیالات در سیکل‌های سر بسته شود، بنابراین فرصت را از دست ندهید و هم‌اکنون با مراجعه به سایت‌ها و فروشگاه‌ گرمگاه ، پمپ موردنیازتان را خریداری کنید.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها