به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۱۵ - ۱۹:۴۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۱۳ ساعت ۱۱:۱۰
کد مطلب : ۵۰۸۳۱۳

افزایش ورود پناهجویان از کانال مانش به بریتانیا

افزایش ورود پناهجویان از کانال مانش به بریتانیا
گروه بین الملل: بنابر آماری که وزارت کشور بریتانیا در اولین روز سال جدید میلادی منتشر کرده است، پارسال ۳۶ هزار و ۸۱۸ پناهجو با قایق‌ از کانال مانش عبور کرده و خود را به بریتانیا رسانده‌اند؛ آماری که نسبت به سال قبل از آن یعنی ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
بر اساس این آمار، در ۹ ماه اول سال گذشته، پناهجویان افغان با ۱۷ درصد از کل پناهجویان، بزرگترین گروه ورودی را تشکیل دادند؛ و پناهجویان ویتنام، ایران و سوریه به ترتیب در رده‌های بعدی قرار گرفتند.آخرین گروهی که گزارش شده از این مسیر وارد بریتانیا شده‌اند مربوط به سه روز پیش (۲۹ دسامبر) است که تعداد آنها ۲۹۱ نفر بود.
به گفته سازمان ملل، سال ۲۰۲۴ میلادی مرگبارترین سال برای پناهجویانی بود که برای عبور از این مسیر اقدام کردند.
دولت بریتانیا گفته است که برای متوقف کردن مسافرانی که قصد دارند خود را با قایق به این کشور برسانند، با مقام‌های فرانسوی در حال همکاری است.در سال ۲۰۲۳ میلادی در مجموع ۲۹ هزار و ۴۳۷ نفر از این طریق از کانال مانش عبور کردند؛ این رقم در سال قبل از آن(۲۰۲۲) بیش از ۴۵ هزار ۷۷۰ نفر بود که بیشترین موارد ثبت شده تردد از این مسیر است.
از سال ۲۰۱۸ میلادی تا کنون بیش از ۱۵۰ هزار نفر با کشتی‌های کوچک خود را به بریتانیا رسانده‌اند.
بنابر آمار اعلام شده توسط منابع فرانسوی، در سال ۲۰۲۴ میلادی حداقل ۷۷ نفر در تلاشی ناکام برای عبور از این مسیر جان خود را از دست دادند.
انور سولومون، مدیر اجرایی شورای پناهندگان می‌گوید: «آمار بالای بی‌سابقه مرگ در کانال مانش باید به عنوان یادآوری آشکار تلقی شود که رویکرد فعلی کارساز نیست.»
او همچنین می‌گوید: «مسیرهای امن و قانونی بیشتری باید فراهم شود تا کسانی که از جنگ و آزار و اذیت فرار می کنند بتوانند خود را نجات دهند.»
طرح دولت قبلی بریتانیا برای انتقال مهاجران غیرقانونی به رواندا در آفریقا، چند روز پس از پیروزی حزب کارگر در انتخابات عمومی در ژوئیه ۲۰۲۴ و تشکیل دولت جدید کنار گذاشته شد.
سخنگوی وزارت کشور بریتانیا گفت: «هر جانی که در دریا از دست می‌رود یک تراژدی است، به همین دلیل تلاش‌های ما بر حفظ جان انسان‌ها و همچنین حفاظت از مرزهایمان متمرکز شده است.»
«همکاری ما با فرانسه برای جلوگیری از عبور (پناهجویان) از این گذرگاه‌ به این منظور است که نگذاریم افراد خود و دیگران به خطر بیاندازند.»
 قایق‌های کوچکی که برای عبور مهاجران غیرقانونی از دریای مانش به طرف بریتانیا به کار می‌رود، جایی در آلمان انبار می‌شوند. 
در ماه دسامبر، بریتانیا و آلمان یک برنامه اقدام مشترک را با هدف مقابله با باندهای قاچاق انسان امضا کردند. وزرای کشور بلژیک، فرانسه، آلمان، هلند و بریتانیا هم مذاکراتی را برای تقویت همکاری‌هایشان در این زمینه انجام دادند.کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا پیشتر شبکه‌های قاچاق انسان را «تهدیدی علیه امنیت جهانی شبیه تروریسم» توصیف کرده بود.

 
برچسب ها: بريتانيا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها