گروه بین الملل: وزیر اطلاعات در دولت انتقالی سوریه در گفتگو با خبرگزاری فرانسه وعده آزادی بیان و مطبوعات در این کشور داد.
محمد عمر، گفت که این وزارتخانه در حال تلاش برای تثبیت آزادی مطبوعات و بیان در مناطقی از این کشور است که پیش از این تحت کنترل حکومت بشار اسد «بهشدت محدود شده بودند.»
حزب بعث سوریه و خاندان اسد در زمان حکومت بر این کشور با محدود کردن جنبههای مختلف زندگی روزمره، رسانهها را به ابزاری در خدمت قدرت حاکم بر سوریه تبدیل کرده بودند.
پس از آغاز درگیریها در سوریه در سال ۲۰۱۱ و سرکوب شدید اعتراضات در این کشور، دولت بشار اسد محدودیتها بر رسانههای مستقل را تشدید کرد. سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش خود از میزان آزادی رسانهها در دنیا در سال ۲۰۲۴ میلادی، سوریه در رتبه ماقبل آخر قرار گرفت.
عمر ، گفت که آنها در تلاشند تا رسانهها در دوره جدید، آزاد، بیطرف و حرفهای شوند که پیشتر در زمان حکومت بشار اسد «بهشدت» محدود شده بودند.
عمر پیش از این وزیر اطلاعات در دولت نجات سوریه، مستقر در ادلب بود که در سال ۲۰۱۷ توسط هیات تحریر شام تاسیس شده بود. ساکنان ادلب در دورانی که شهر آنها تحت کنترل هیات تحریر شام قرار داشت، سبک زندگی مذهبی و سختگیرانهای را تجربه کردهاند.
عمر پس از گفتگو با دهها روزنامهنگار سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت دولت انتقالی سوریه رسانههایی که هدفشان آرایش چهره قدرت حاکم باشد را نمیخواهد.
او در ادامه گفت دولت جدید سوریه خواهان کاهش بوروکراسی در این کشور است تا خبرنگاران رسانههای خارجی بتوانند به راحتی وارد سوریه شوند، اتفاقی که پیش از این و در زمان حکومت بشار اسد به راحتی امکانپذیر نبود.در ۱۳ دسامبر، وزارت اطلاعات دولت انتقالی سوریه در بیانیهای اعلام کرد روزنامهنگارانی که بخشی از «ماشین جنگی و تبلیغاتی» حکومت ساقط شده اسد بودند و بهطور مستقیم یا غیرمستقیم در «جنایات» آن مشارکت داشتند، پاسخگو خواهند بود.
اما پیشتر بسام سفر، رئیس شعبه دمشق اتحادیه روزنامهنگاران ضد اسد سوریه که پیش از این در خارج از کشور مستقر بود، گفته است که هیچ روزنامهنگاری پاسخگو نیست «مگر اینکه ثابت شود در خونریزیها مشارکت داشته است.» به گفته او، این کار دادگاه است.