گروه علمی: نتایج پژوهشهای تازه نشان میدهد که مصرف روزانه مواد غذایی غنی از منیزیم میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.به گزارش فرارو، هم چنین، محققان دریافتند که اثرات مثبت منیزیم بیشتر در رژیم غذایی برای زنان بیش از مردان مفید است. مدتی است که تحقیقات اهمیت برخی ویتامینها و نحوه کمک آن به عملکرد مغز را نشان داده است. با توجه به افزایش سریع تعداد افراد مبتلا به زوال عقل در ایالات متحده دانشمندان مشتاق هستند تا دریابند که چه چیزی میتواند به کاهش خطر زوال شناختی کمک کند.
اکنون یک تیم از محققان دریافته اند که افزایش دوز روزانه منیزیم ممکن است از زوال عقل جلوگیری کند و سلامت کلی مغزتان را تقویت نماید.نتیجه این مطالعه که در مجله اروپایی تغذیه منتشر شد از دادههای بیوبانک بریتانیا استفاده کرده و بیش از ۶۰۰۰ شرکت کننده سالم از نظر شناختی را در بریتانیا در رده سنی ۴۰ تا ۷۳ سال مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
افراد مورد بررسی طی مدت ۱۶ ماه پنج بار منیزیم را از طریق بلعیدن مصرف کرده بودند و دادههای شان ثبت شد. محققان دریافتند افرادی که روزانه بیش از ۵۵۰ میلی گرم منیزیم مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که روزانه حدود ۳۵۰ میلی گرم منیزیم دریافت مینمایند سن مغزشان تقریبا یک سال جوانتر است.سرپرست تیم انجام دهنده این پژوهش میگوید: "مطالعه ما نشان میدهد که افزایش ۴۱ درصدی در مصرف منیزیم میتواند منجر به کوچک شدن مغز کمتر مرتبط با افزایش سن شود که با عملکرد شناختی بهتر و خطر کمتر یا تاخیر در شروع زوال عقل در زندگی بعدی مرتبط است".
این مطالعه هم چنین نشان داد که مصرف بیشتر منیزیم در رژیم غذایی ممکن است به محافظت از مغز مان در مراحل اولیه پیری کمک کند و اثرات پیشگیرانه ممکن است در ۴۰ سالگی یا حتی زودتر آغاز شود. این بدان معناست که افراد در هر سنی باید توجه بیش تری به مصرف منیزیم خود داشته باشند.علاوه بر این یافتهها محققان هم چنین دریافتند که اثرات محافظتی بیشتر منیزیم در رژیم غذایی برای زنان بیشتر از مردان و در زنان یائسه بیشتر از زنان پیش از یائسگی مفید است. این موضوع میتواند به دلیل اثر ضد التهابی منیزیم باشد.
منیزیم چیست و چه تاثیری بر سلامت مغز ما دارد؟
منیزیم یک ماده معدنی است که معمولا در آجیل، دانهها، سبزیجات برگدار و لبنیات یافت میشود. منیزیم برای حفظ بافتهای بدن ما از جمله عدم ارسال سیگنال در مغز و یکپارچگی سد خونی مغزی ضروری است. کمبود منیزیم با افزایش التهاب مغز و ایجاد بیماریهایی مانند بیماری آلزایمر، ام اس و بیماری پارکینسون مرتبط است.
علاوه بر این، بین وضعیت منیزیم، مصرف آن و یائسگی رابطه وجود دارد که ممکن است برخی از تفاوتها را بین زنان و مردان ایجاد کند. مطالعات بررسی کرده اند که چگونه سطوح منیزیم در بین زنان پیش و پس از یائسگی با مصرف بالای منیزیم در زنان یائسه متفاوت است که با سطوح پایینتر نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشی C مرتبط است پروتئینی که سطح التهاب را در بدن شما نشان میدهد.
شما میتوانید با افزودن مواد غذایی غنی از منیزیم به هر وعده غذایی و میان وعده نیاز خود را برطرف سازید. برای بهینه سازی مصرف منیزیم افزودن غلات، شیر و یک موز برای صبحانه، یک ساندویچ روی نان سبوس دار با ۱ فنجان خوراک لوبیا برای ناهار، ۱ اونس بادام برای میان وعده و یک شام از ماهی قزل آلا، برنج قهوهای و کلم بروکلی در مجموع حدود ۳۵۰ میلی گرم منیزیم برای روز فراهم میکنند.
اگر در رژیم غذایی شما کمبود منیزیم وجود دارد و نشانههایی از کمبود آن را احساس میکنید میتوانید مکمل منیزیم را به رژیم غذایی روزانه تان اضافه کنید. گنجاندن مواد غذایی غنی از منیزیم مانند غلات کامل و سبزیجات سبز تیره و برگ دار در رژیم غذایی تان برای سلامت مغز بدون توجه به سن شما مفید است.مصرف یک رژیم غذایی سالم با کاهش التهاب مغزی و تامین مواد مغذی مناسب برای عملکرد بهینه مغز تأثیر مثبتی بر سلامت مغزتان دارد.