گروه بین الملل: در پی چندین حمله حوثیهای یمن به کشتیهای باری در دریای سرخ، انگشت اتهام به سوی ایران است. مقامات جمهوری اسلامی میگویند دخالتی نداشتهاند. حال آمریکا به موازات طرح صلح یمن، در حال بررسی ایجاد نیروی ضربت دریایی است.
ایالات متحده آمریکا احتمال دارد برای تضمین امنیت حمل و نقل تجاری در دریای سرخ همراه دیگر همپیمانان خود یک نیروی نظامی جدید تشکیل دهد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، در این رابطه گفته است: «ما در حال حاضر در حال مذاکره با سایر کشورها در مورد نوعی نیروی ضربت دریایی هستیم.» سالیوان افزود، علاوه بر ایالات متحده، کشورهای شریک نیز میتوانند در این امر مشارکت داشته باشند تا از عبور ایمن کشتیها در دریای سرخ تضمین شود.
این اقدام پس از آن صورت میگیرد که حوثیهای یمن، به دفعات حملاتی را علیه کشتیهای باری انجام دادند. به عنوان مثال، حوثیهای یمن اخیراً از یک هلیکوپتر برای ربودن کشتی باری "گلکسی لیدر" استفاده کردند که از آن زمان در بندر حدیده در یمن لنگر انداخته است. همچنین حملات پهپادی به کشتیهای تجاری - و ناوشکن آمریکایی "یواساس کارنی" صورت گرفت.
حوثیهای یمن مسئولیت برخی از حملات به کشتیها در دریای سرخ را در پی بروز نبرد میان گروه حماس و اسرائیل، بر عهده گرفته و میگویند که آنها به طور خاص کشتیهای مرتبط با اسرائیل را هدف قرار میدهند.
سخنگوی حوثیها اخیراً گفته است که تمام کشتیهایی که با پرچم اسرائیل تردد میکنند و یا متعلق به شرکتهای اسرائیلی هستند یا از سوی شرکتهای اسرائیلی اداره میشوند، هدف قرار میگیرند. علاوه بر این، حوثیها نیز مستقیماً به سوی خاک اسرائیل موشکهایی شلیک کردهاند. با این حال حوثیها در مورد حمله به ناوشکن آمریکایی تاکنونن اظهارنظری نکردهاند.
آمریکا جمهوری اسلامی ایران را متهم میکند که اصولا حملات حوثیها را امکانپذیر کرده است. سالیوان گفت: «ما دلایل زیادی برای این باور داریم که این حملات، اگرچه توسط حوثیها در یمن صورت میگیرد، اما به طور کامل از سوی ایران حمایت میشوند.»سالیوان با نگاه به یک اتحاد نظامی احتمالی برای ایمنسازی مسیرهای دریایی در منطقه، به سایر واحدهای دریایی فراملیتی در آبهایی مانند خلیج عمان یا سواحل سومالی در رابطه با دزدی دریایی اشاره کرد.
جمهوری اسلامی ایران دست داشتن در حملات علیه نیروهای آمریکایی را رد می کند. به گزارش خبرگزاری تسنیم ، امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفته است که جمهوری اسلامی در هیچ اقدام یا حملهای علیه ارتش آمریکا دخالت نداشته است.
یکی از مهمترین مسیرهای کشتیرانی جهان در امتداد سواحل یمن به و از کانال سوئز در مصر میگذرد. این کانال، دریای مدیترانه را به دریای سرخ متصل میکند و کوتاهترین مسیر دریایی را از آسیا به اروپا فراهم میسازد. حدود ده درصد کل تجارت جهانی از دریای سرخ میگذرد.