به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۱۵ - ۱۷:۱۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۲۲ ساعت ۱۸:۰۱
کد مطلب : ۵۰۰۸۷۹

اروپا ۹۸۰ هزار گلولۀ توپ به اوکراین داد

اروپا ۹۸۰ هزار گلولۀ توپ به اوکراین داد
گروه بین الملل: جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید این اتحادیه در ۱۰ ماهی که از سال ۲۰۲۴ گذشته، بیش از ۹۸۰ هزار گلوله توپ را برای اوکراین تأمین کرده و قصد دارد تا پایان سال جاری، این میزان را به یک میلیون گلوله برساند.اتحادیه اروپا در ابتدا از برنامه‌ای برای تأمین یک میلیون گلوله ۱۵۵ میلیمتری توپ، تنها ظرف دو ماه نخست سال ۲۰۲۴ خبر داده بود؛‌ اما مدتی بعد، مقام‌های این بلوک سیاسی اذعان کردند که ظرفیت لازم برای تولید این میزان مهمات در چنین دورۀ کوتاهی وجود ندارد.
جوزپ بورل  در گفت‌وگو با یک رسانۀ اوکراینی ضمن تأیید این موضوع، بر تعهد اروپا برای ادامه کمک تسلیحاتی به اوکراین در جنگ مقابل روسیه تأکید کرد.
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و نگرانی‌ها از احتمال فشار او بر کی‌یف برای پذیرش صلح با مسکو در مقابل واگذاری بخش‌هایی از خاکش، باعث تلاش دوچندان اتحادیه اروپا برای تغییر وضعیت جنگ به سود اوکراین شده است.رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، در طول کارزارهای انتخاباتی‌اش، بارها از کمک‌های هنگفت مالی و تسلیحاتی واشینگتن به کی‌یف ابراز نارضایتی کرده و مدعی شده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، می‌تواند ظرف ۲۴ ساعت، به این جنگ سه‌ساله پایان دهد.
از سوی دیگر، پتر فیالا نخست‌وزیر جمهوری چک می‌گوید که یک طرح ابتکاری دیگر به رهبری پراگ،‌ تا پایان سال جاری، نیم میلیون گلولهٔ توپ دیگر را برای اوکراین تأمین خواهد کرد.
بر اساس این طرح، جمهوری چک و چند کشور اروپایی دیگر در قالب یک برنامه مجزا، بودجه و امکانات سخت‌افزاری تولید و ارسال مهمات برای کی‌یف را تأمین می‌کنند. این در حالی‌است که به نظر می‌رسد این طرح، فشار زیادی را بر اقتصاد جمهوری چک و سایر کشورهای همسو با آن وارد کرده است. جمهوری چک از معدود کشورهای اتحادیه اروپا است که بار دیگر با روند صعودی تورم مواجه هستند.در همین حال اوکراین هم در تلاش است با افزایش ظرفیت تولید داخلی مهمات و تسلیحات، از میزان وابستگی نظامی خود به متحدانش کاسته و از تأمین به‌موقع مهمات برای نیروهایش در جبهه‌های نبرد با روسیه، اطمینان حاصل کند.
ارشد‌ترین مقام صنایع دفاعی اوکراین ادعا کرده که میزان تولید گلوله‌های خمپاره در این کشور، که پیش از آغاز جنگ در حد صفر بوده، حالا به چند میلیون در سال رسیده است.
کی‌یف در زمینه تولید پهپاد هم ظرفیت‌های خود را به شکل قابل توجهی افزایش داده و طی ماه‌های اخیر، تعداد زیادی از پهپادهای تولید خود را در جنگ به کار گرفته است.
همزمان با تلاش‌های اتحادیه اروپا و پیمان ناتو برای تأکید بر ادامه حمایت از کی‌یف در مقابل مسکو، یک ناوچه جدید نیروی دریایی روسیه،‌ مجهز به نسل جدید موشک‌های کروز هایپرسونیک «زیرکون»، با عبور از کانال مانش وارد اقیانوس اطلس شد.
ناوچه مدرن «آدمیرال گلوفکو»،‌ پس از اجرای رزمایش مقابله با پهپادها و شهپادهای تهاجمی در کانال مانش، راهی محل بعدی مأموریت خود در اقیانوس اطلس شده است.
این ناوچه،‌ سفر خود را در روز ۱۲ آبانماه از شمال روسیه آغاز کرد و در این رزمایش، از موشک‌های هایپرسونیک زیرکون،‌ با برد ۹۰۰ کیلومتری بهره می‌برد.
سال گذشته به دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه، تولید انبوه موشک‌های هایپرسونیک زیرکون برای تقویت توان هسته‌ای و نظامی این کشور در دستور کار قرار گرفت.
زیرکون در کنار موشک‌ آوانگارد که از سال ۲۰۱۹ به شکل رسمی وارد چرخه تسلیحاتی روسیه شد، مهمترین و مدرن‌ترین تسلیحات هایپرسونیک روسیه را تشکیل می‌دهند. موشک‌هایی که با سرعتی چندین برابر سرعت صوت،‌ می‌توانند از دام بسیاری از سامانه‌های پدآفندی و ضد موشکی بگریزند.
روسیه، موشک‌های مدرن هایپرسونیک را، گزینه‌ای مناسب برای مقابله با سامانه‌های پیشرفتۀ ضد موشکی محصول آمریکا می‌داند. ولادیمیر پوتین پیشتر به نیروهای مسلح کشورش هشدار داده بود که در غیاب موشک‌های هایپرسونیک پیشرفته، آمریکا ممکن است روزی به توان مقابله و رهگیری موشک‌های هسته‌ای روسیه دست یابد.

 
برچسب ها: اوکراین
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها