گروه سلامت: یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: کاهو، گردو و آبغوره از جمله مواد غذایی پرمصرف هستند که بسته به شرایط نگهداری ممکن است رنگ آنها تغییر کند.به گزارش ایرنا؛ دکتر غزاله اسلامیان متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اظهار کرد: رنگ سبز غوره به دلیل وجود رنگدانه کلروفیل است، وقتی غوره در معرض نور خورشید قرار میگیرد و به انگور تبدیل میشود، کلروفیل با رنگدانههای کاروتئوئید یا آنتوسیانین جایگزین میشود، به همین دلیل وقتی آبغوره را در معرض نور خورشید قرار میدهیم تغییر رنگ میدهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر آبغوره را داخل ظرف پلاستیکی در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهیم دما و نور باعث آزاد شدن بیشتر فتالاتهات و عنصر(Sb)Antimony از بطری به داخل آبغوره میشود که خطرات زیادی را متوجه سلامت بدن میکند.این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با بیان اینکه نور خورشید باعث کاهش مقدار ویتامین C موجود در آبغوره میشود، تاکید کرد: بهترین روش نگهداری آبغوره، استفاده از ظروف شیشهای کوچک و داخل یخچال است.
او توضیح داد: غورهها را تمیز بشویید، بین یک تا دو روز اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و بعد از آبگیری پاستوریزه کرده و ظرف شیشهای را هم داخل آبجوش به صورت افقی بجوشانید تا استریل شده و از کپک زدن آبغوره جلوگیری شود. در نهایت در شیشهها را به طور کامل ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.
مغز گردوی سیاه ما را بیمار میکند؟
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه، گفت: مهمترین دلیل سیاه شدن مغز گردو، آبیاری کم یا نامناسب، گرمای بیش از حد هوا در فصل تابستان، کمبود برخی عناصر مثل روی و آهن در خاک، برداشت دیر هنگام گردو از درخت، دیر جدا کردن پوسته سبز رنگ، خشک کردن گردو در آفتاب و یا نگهداری آن در شرایط نامناسب در انبار است.
وی با اشاره به اینکه اکسیداسیون ترکیبات در پوست مغز گردو باعث سیاه شدن آن میشود، تصریح کرد: علاوه بر این موارد، ژنوتیپ گردو و یا زودرس بودن گردو هم ممکن است باعث این امر شود.
اسلامیان با اشاره به اینکه برخی آفتها، باکتریها، قارچها و یا مگس پوست گردو هم میتواند باعث سیاه شدن مغز گردو و البته غیرقابل مصرف شدن آن شود، خطرنشان کرد: در مجموع اگر مغز گردو فقط کمی سیاه است ولی طعم آن عوض نشده، بوی بدی نمیدهد و لزج نشده مشکلی برای استفاده ندارد.
کاهوی زنگ زده را دور بریزیم؟
وی با اشاره به اینکه برای هر کدام از ما ممکن است پیش آمده باشد که وقتی کاهو را در یخچال میگذاریم ببینیم بعضی از قسمتهای برگ یا ساقه به رنگ قرمز یا مسی درآمده باشد، افزود: این اتفاق عمدتا دو علت دارد، علت اول اینکه وقتی کاهو برش میخورد یا آسیب میبیند، آنزیمی به نام پلیفنل اکسید از آن آزاد میشود که در مجاورت اکسیژن وارد شده و به سلولهای کاهو باعث پلی مریزاسیون ترکیباتی به اسم o-quinone ها میشود که در نهایت باعث تولید رنگدانههای قرمز و قهوهای در کاهو میشود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی افزود: علت دوم این است که از بعضی سبزیجات و میوهجاتی که در کنار کاهو نگهداری میکنیم گاز اتیلن آزاد میشود که قرار گرفتن در معرض این گاز هم میتواند باعث قرمز شدن کاهو شود، در نهایت بهتر است بدانید مصرف این کاهوهای تغییر رنگ داده، هیچ مشکلی برای سلامت ما ایجاد نمیکند.