گروه اقتصادی: رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: اینکه امروز در نیروگاهها خاموشی داریم به خاطر کمبود سوخت است که باعث و بانی اصلی آن دولت سیزدهم است زیرا باید تدارکات لازم را از سال قبل انجام میداد و از فصل تابستان اقدام به پر کردن مخازن میکردند.
به گزارش ایلنا، آرش نجفی درباره دلیل خاموشیهای اخیر اظهار داشت: ابتدا بدانیم که خاموشی فصل گرما و سرما با هم متفاوت است، در خاموشی فصل گرم کمبود زیرساخت و امکانات و در فصل سرما کمبود سوخت مطرح است، اینکه امروز در نیروگاهها خاموشی داریم به خاطر کمبود سوخت است که باعث و بانی اصلی آن دولت سیزدهم است زیرا باید تدارکات لازم را از سال قبل انجام میداد و از فصل تابستان اقدام به پر کردن مخازن میکردند اما مخازن را خالی تحویل دادند بعبارت دیگر خاموشی امروز نتایج اسب زین شده دولت سیزدهم است.
وی با بیان اینکه صنعت عملا در سال ۱۴۰۳ بیش از ۶۰ روز تعطیلی داشته است، افزود: صنعت پتروشمی در سنوات گذشته معمولا حدود ۶۵ روز از آذر تا بهمن کمبود گاز داشتند اکنون به روایت یکی از مجتمعهای پتروشیمی از ۱۵ مهر قطعی گاز داشتهاند و یک پتروشمی بخصوص که ۱.۱ میلیارد دلار برای کشور درآمد ارزی دارد علیرغم همه تدابیری که اندیشیده شده که خسارت قطعی گاز را به حداقل برساند نزدیک ۲۰۰ میلیون دلار خسارت دیده و عدمالنفع داشته و واحدهای تولیدی این مجتمع تعطیل است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: سالهای گذشته فقط در ایام سرد سال کمبود گاز داشتیم اما بخاطر بیتدبیری دولت سیزدهم اکنون با بیبرقی هم مواجه هستیم این موضوع را باید ریشهیابی کرد که کمبود سوخت از کجا نشات میگیرد؟ چرا در سالهای گذشته این کمبود را نداشتیم؟ در طول چند ماه گذشته از زمستان سال قبل تاکنون که مصرف گاز تغییر جدی نداشته است. هرآنچه اتفاق افتاده کملطفی دولت سیزدهم به دولت چهاردهم است که آسیب آن را مردم میبینند.
وی گفت: علاوه بر آنچه دولت سیزدهم بابت ایجاد چالش در بحث تامین سوخت و بحث نیروگاهی انجام داد مشکل دیگر اینکه وزیر نیرو از دولت سیزدهم در دولت چهاردهم باقی مانده و در مسند وزارت نیرو منصوب شده است، اکنون باید از رئیسجمهور سوال شود وزیر نیروی دولت سیزدهم که به این شکل عملکرد داشته چرا باید در دولت جدید منصوب شود این چه وفاقی است که تعریف شده است؟
نجفی تاکید کرد: واقعیت این است که باید بپرسیم چرا برای مخازن نیروگاهها برنامهریزی صورت نگرفته است، در دولت سیزدهم تلاش کرد رفاه جامعه و برق خانگی تامین باشد اما در واقع به قیمت نابودی صنعت تمام شد.وی یادآور شد: آقای علیآبادی در دولت سیزدهم به سمت وزارت رسید او بعنوان شرکتدار و فعال اقتصادی فعالیت کرده که عملکرد آن با وزارتخانه بسیار متفاوت بوده است.