به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۲/۰۳ ساعت ۱۸:۱۱
کد مطلب : ۷۵۴۹۵

کاهش حس بویایی با رژیم غذایی پرچرب

گروه علمی: بر اساس مطالعات اخیر رژیم غذایی با چربی بالا موجب کاهش حس بویایی می‌شود.
کاهش حس بویایی با رژیم غذایی پرچرب
محققان دانشگاه فلوریدا با بررسی موش‌هایی که از یک رژیم غذایی پرچرب پیروی می‌کردند، دریافتند که رژیم غذایی پرچرب با اختلال در حس بویایی همراه است.
در حقیقت نتایج حاکی از این بود که در موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب فقط نیمی از سلول‌های عصبی که کار تشخیص بو در مغز را بر عهده دارند، فعال هستند. برای انجام این تحقیق به موش‌ها آموزش داده شد که در ازای تشخیص یک بوی خاص، جایزه دریافت کنند. در پایان مطالعه مشاهده شد موش‌هایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند در تشخیص ارتباط میان بو و جایزه نسبت به سایر موش‌ها، کند‌تر عمل می‌کردند.

بر اساس این مطالعه موش‌هایی که به طور ژنتیکی چاق بودند، کاهش حس بویایی نداشتند اما موش‌هایی که با رژیم غذایی پرچرب چاق شده بودند با کاهش این حس مواجه شدند. محققان معتقدند احتمالا رژیم غذایی پرچرب با اختلال در عملکرد مناطقی از مغز که در پردازش سیگنال‌های بویایی دخیل هستند، موجب کاهش حس بویایی می‌شود. شرح و نتایج این مطالعه در مجله نوروساینس منتشر شده است.
مرجع : ایسنا