به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۲۲ - ۱۲:۰۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۲۲ ساعت ۱۰:۳۹
کد مطلب : ۵۰۴۹۰۶

اعلام موضع اتحادیه اروپا در مورد سوریه

اعلام موضع اتحادیه اروپا در مورد سوریه
گروه بین الملل: به گفته رئیس جدید دیپلماسی اروپا، نخستین نشانه‌ها و پیام‌های صادرشده از سوی نیروهای مخالف سوریه «خوب»، اما هنوز برای تصمیم‌گیری در مورد آنها «خیلی زود» است. کایا کالاس همچنین تاکید کرد که انتقال قدرت در سوریه پس از سقوط بشار اسد نباید به «انتقام‌جویی»‌ و «عملیات تنبیهی»‌ میان گروه‌ها بدل شود.
 کالاس  در جلسه ویژه کمیسیون روابط خارجی پارلمان اروپا گفت:‌ «این نگرانی بزرگی است، زیرا می‌دانیم که گروه‌های مختلف زیادی در سوریه وجود دارند. هفته‌های آینده مطمئناً برای اینکه ببینیم آیا اوضاع در مسیر درست پیش می‌رود، حیاتی خواهد بود.»
کایا کالاس در اولین اظهارات رسمی خود پس از تحولات اخیر سوریه، مردم سوریه را به دلیل کسب یک «دستاورد تاریخی»‌  ستود ولی پیش‌بینی کرد که انتقال قدرت «چالش‌های عظیمی»‌ برای این کشور جنگ‌زده و برای کل خاورمیانه به دنبال خواهد داشت. 
رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که از ابتدای ماه جاری میلادی روی کار آمده است، به ویژه خطر بالای خشونت‌های فرقه‌ای، افراط‌گرایی، رادیکالیسم، «نظامی‌سازی دین» و تروریسم اشاره و تاکید کرد که «باید از همه آنها پرهیز شود.»‌ او گفت:‌ «ما باید از تکرار سناریوهای وحشتناک عراق، لیبی و افغانستان اجتناب کنیم.» و اضافه کرد:‌« دوما، حقوق همه مردم سوریه، از جمله حقوق بسیاری از اقلیت‌ها، باید محافظت شود. و سوما، حفظ تمامیت ارضی سوریه و احترام به استقلال، حاکمیت و نهادهای دولتی آن بسیار مهم است.»
 کاجا کالاس گفت که مخالفان «نه بر اساس سخنانشان، بلکه بر اساس اعمالشان» مورد قضاوت قرار خواهند گرفت و هشدار داد که برای قضاوت «خیلی زود»‌ است.
کایا کالاس به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: «نشانه‌های اولیه خوب است، اما اگر اطمینان حاصل نکنیم، در برقراری هیچ گونه تبادلی عجله به خرج نخواهیم داد. مهم است که تماس نزدیک با سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی همه ذینفعان برای کمک به سوریه در روند بازگشت به زندگی عادی داشته باشیم.»
از آنجا که گروه تحریر شام در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دارد،‌ بروکسل نمی‌تواند با مخالفان گفتگو کند. برای مثال، ایالات متحده برای ارسال پیام در مورد سیاست سوریه از ترکیه کمک می‌گیرد. کایا کالاس مشخص نکرد که آیا او نیز همین روش را در پیش گرفته است یا خیر.
در روزهای اخیر، کایا کالاس با همتایان خود از مراکش، لبنان، اسرائیل و امارات متحده عربی در تماس بوده است.
سوال دیگری که نمایندگان پارلمان اروپا مطرح کردند و بی پاسخ ماند این بود که آیا اتحادیه اروپا تحریم‌های متعددی را که علیه رژیم اسد اعمال کرده است، که شامل محدودیت در تسلیحات، نفت، فناوری و تراکنش های مالی است، بررسی مجدد خواهد کرد؟
بری اندروز، از قانونگذاران لیبرال پارلمان اروپا، پیشنهاد کرد که معافیت تحریمی که امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه را فراهم می کند، به عنوان اولین گام، گسترش یابد.
 
برچسب ها: اتحادیه اروپا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها