گروه بین الملل: حزب بعث سوریه، که حزب بشار اسد، حاکم پیشین سوریه بوده است، اعلام کرد که "تمامی فعالیتهای خود را متوقف میکند."
در بیانیهای که توسط ابراهیم الحدید، معاون دبیرکل حزب بعث سوریه، امضا و در وبسایت روزنامه رسمی حزب منتشر شده، آمده است که این تصمیم "تا اطلاع ثانوی" اعمال خواهد شد.
طبق اعلام این حزب، داراییها و اموال حزب بعث تحت نظارت وزارت دارایی قرار خواهند گرفت و وسایل نقلیه و سلاحهای حزب نیز به وزارت کشور تحویل داده خواهند شد.
حزب بعث سوریه در سال ۱۹۴۷ با ترکیبی از ایدئولوژیهای پانعربیسم، سوسیالیسم و ناسیونالیسم عرب در دمشق تاسیس شد. این حزب در سال ۱۹۶۳ با کودتای شماری از افسران قدرت را در سوریه بدست گرفت. گرچه حزب بعث پس از کودتای حافظ اسد در سال ۱۹۷۰، حزب حاکم باقی ماند، اما قدرت در دستان خانواده اسد متمرکز شد.
حمایت سازمان ملل از انتقال مسالمتآمیز قدرت در سوریه
به گفته دبیرکل سازمان ملل متحد، این نهاد از انتقال مسالمتآمیز قدرت در سوریه پس از سرنگونی رژیم بشار اسد حمایت میکند.
آنتونیو گوترش اعلام کرد: «سازمان ملل متحد کاملاً مصمم است که از یک انتقال قدرت روان، حمایت کند.»او اضافه کرد: «وظیفه ما این است که تمام تلاش خود را برای حمایت از رهبران مختلف سوری به کار بگیریم تا اطمینان حاصل کنیم که آنها گرد هم میآیند و قادر به تضمین انتقال قدرت بدون اصطکاک و فراگیر هستند که همه سوریها احساس تعلق به آن را داشته باشند.»
گوترش تأکید کرد: «هیچ جایگزین معقولی برای این امر وجود ندارد. شکافهای فراوانی در سوریه وجود دارد. اکنون زمان اتحاد و بازسازی تمامیت ارضی این کشور فرا رسیده است.»
معرفی هماهنگکننده ویژه آلمان در امور سوریه
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان با معرفی توبیاس لیندنر، مقام ارشد وزارت خارجه به عنوان هماهنگکننده ویژه کشورش در امور سوریه اعلام کرد، وظیفه او تقویت حضور آلمان در سوریه بعد از سقوط بشار اسد خواهد بود.او همچنین از طرحی هشتمادهای در حمایت از توسعه دموکراتیک و صلحآمیز سوریه خبر داد.بربوک گفت، آلمان آماده کمک به برچیدن سلاحهای شیمیایی در سوریه است: «ما الان این شانس را داریم که برای همیشه جهان را از شر سلاحهای شیمیایی اسد در امان نگه داریم.»او خواستار آن شد که سرنوشت سلاحهایی از این دست که هنوز در سوریه موجودند سریعا به جامعه بینالملل سپرده شود.
پیش از این نیز آلمان در انهدام سلاحهای شیمیایی سوریه شرکت کرده بود.
وعده کمک آلمان در بازسازی سوریه
سِونیا شولتسه، وزیر توسعه جمهوری فدرال آلمان اعلام کرد که دولت آلمان دولت آینده سوریه را در بازسازی کشور یاری خواهد کرد.
این عضو دولت آلمان تأکید کرد که برای اجرای کمک در بازسازی، "ایجاد یک فرآیند سیاسی که تمام گروههای جمعیتی سوریه در آن دخیل باشند، ضروری است."شولتسه در این مورد اضافه کرد: «تنوع سوریه باید حفظ شود و نظام آموزشی این کشور نیز باید بدون ایدئولوژی و تبعیض باشد.»وزیر توسعه آلمان همچنین اشاره کرد که "پناهجویان باید فرصت بازگشت به کشور خود را داشته باشند و برای این امر، حقوق مالکیت آنها باید تضمین شود."او همچنین خواستار آن شد که "سازمانهای امدادی و بهویژه سازمان ملل متحد بدون مانع به تمام مناطق کشور دسترسی داشته باشند."
شولتسه در این زمینه تصریح کرد که این مسئله شامل مناطق کردنشین شمال شرق سوریه نیز میشود.