گروه بین الملل: گزارش تازه پارلمان بریتانیا از حضور نظامی ۲۰ ساله در افغانستان نشان میدهد که در این مدت ۴۵۷ سرباز بریتانیایی جان خود را از دست دادند و نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار هزینه برای این کشور دربرداشت.
در این گزارش آمده است که ۴۰۵ سرباز بریتانیا تنها در درگیریهای مسلحانه کشته شدند. بیشترین تلفات در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ میلادی بود که هر سال بیش از ۱۰۰ سرباز بریتانیا در ولایت هلمند در جنوب افغانستان کشته شدند.
علاوه بر این گفته میشود که ۶۱۶ سرباز بریتانیا جراحات جدی برداشتند و در دوران عملیات بریتانیا در افغانستان ۷۸۰۷ سرباز در مراکز درمانی صحرایی این کشور در افغانستان بستری شدند. همچنین برای درمان ۷۴۷۷ سرباز عملیات هوایی انجام شد.
بنابر گزارش تازه پارلمان بریتانیا، همچنین حضور نظامی این کشور در افغانستان نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار هزینه شد که ارزش آن با قیمتهای سال جاری و آینده، حدود ۴۰ میلیارد دلار محاسبه میشود.
هزینه حضور نظامی بریتانیا در سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ حدود ۵۱۰ میلیون تا ۶۱۰ میلیون دلار بود که بعدا به حدود ۱۳۰ میلیون دلار کاهش یافت، ولی با حضور نیروهای بریتانیایی در هلمند از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ میلادی سالانه به طور متوسط به حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید که بیشترین مقدار آن بیش از ۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار در سال بود.
بعد ازاینکه نیروهای بریتانیایی تحت چتر نیروهای «حمایت قاطع» به رهبری ناتو از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ قرار گرفتند هزینه نظامی حضور بریتانیا به حدود ۱۳۰ میلیون دلار کاهش یافت.
در طول حضور نظامی بریتانیا در افغانستان، نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا ۱۴ هزار ۴۶۷ مورد عملیات نظامی انجام داد.
این عملیاتهای نظامی بیشتر توسط جتهای هریر انجام شد، هرچند که از سال ۲۰۰۹ جتهای تورنادو و هریر به طور مساوی دراین عملیات شرکت داشتند. ولی از سال ۲۰۱۰ این عملیات به طور مساوی توسط جتهای تورنادو پهپادهای ریپر انجام شد.
در این گزارش آمده است که بین سالهای ۲۰۲۱ تا پایان ژوئن ۲۰۲۴، حدود ۸۷ هزار و ۶۰۰ درخواست پناهندگی مهاجران افغان در بریتانیا ثبت شده است. در این مدت ۴۳ هزار و ۵۰۰ درخواست در مرحله اول قبول و ۳۸۰۰ مورد دیگر در دادگاه تجدید نظر پذیرفته شده است.علاوه براین، در این مدت ۲۹ هزار و ۷۰۰ افغان براساس برنامه تخلیه در بریتانیا اسکان داده شدهاند که جدا از سیستم پناهندگی بریتانیا بوده است. تمام این افراد براساس دو برنامه انساندوستانه به بریتانیا منتقل شدهاند.
در این گزارش آمده است که افغانها در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ بیشترین حمایت بشردوستانه را نسبت به مهاجران سایر کشورها در بریتانیا دریافت کردهاند و ۳۶ هزار افغان در این مدت پذیرفته شدهاند و بیشتر از هر ملیت دیگری با دو طرح اضطراری وارد بریتانیا شدهاند.