به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۱ - ۱۷:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۱/۱۷ ساعت ۱۴:۰۰
کد مطلب : ۳۱۰۶۶

مخالفان: مذاکره با ادامه بمباران مفهوم ندارد

گروه بين‌الملل: عضو برجسته ائتلاف ملی مخالفان سوری، امروز پنجشنبه اظهار داشت، او با تعدادی دیگر از اعضای اين ائتلاف، معتقدند که اگر دولت سوریه همچنان بوسیله بشکه‌های مواد منفجره به کشتار غیرنظامیان بی‌گناه و نابودی شهرهای سوریه ادامه دهد، ممکن است، مذاکره را به تعلیق درآورند.
ميشل كيلو
ميشل كيلو
میشل کیلو، گفت: اعضای ائتلاف مخالفان سوری بر این باورند که اگر رژیم به این بمبارانهای وحشتناک خود در شهرها ادامه دهد و ده ها هزار نفر از مردم غیر نظامی را به قتل برساند، نه تنها مذاکرات با آو بی معناست. ائتلاف ملی مخالفان سوری  همچنين، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست، تا با اتخاذ اقدامات قانونی در چارچوب فصل هفتم این شورا، حكومت اسد را مجبور به تحویل اسلحه شیمیایی خود کند. دیدبان حقوق بشر سوریه هفته گذشته در آخرین آمار خود اعلام کرد، طرف 10 روز مذاکرات ژنو2 بیش از 1900 سوری در درگیرها وبمبارانهای مناطق مسکونی کشته شدند.

در همين حال، مایکل لوهان سخنگوی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی (OPCW) در برابر این پرسش که آیا دمشق جنگ‌افزارهای شیمیایی "کمتر خطرناک" خود را همانطور که از این کشور مطالبه شده بود تا روز چهارشنبه نابود کرده است یا نه، به خبرگزاری فرانسه گفت، در این مورد چیزی برای گفتن وجود ندارد. وضع کاملا "آشکار" است.

قرار بود تا روز چهارشنبه ۵ فوریه ۵۰۰ تن سلاح شیمیایی موسوم به "کمتر خطرناک" سوریه که به آن سلاح‌های شیمیایی "کاته‌گوری ۲" هم می‌گویند به خارج از این کشور منتقل شود. ولی چندی پیش کارشناسانی که مسئول نابودی زرادخانه شیمیایی سوریه هستند، گفتند که این مهلت نقض خواهد شد. در ابتدا قرار بود ۷۰۰ تن سلاح‌های شیمیایی کاملا خطرناک سوریه نیز که به کاته‌گوری ۱ معروف‌اند تا پایان دسامبر سال ۲۰۱۳ نابود شوند، ولی دولت سوریه این زمان‌بندی را هم نقض کرد. تا کنون فقط دو کشتی کوچک حامل مواد شیمیایی بندر لاذقیه را ترک کرده‌اند. ایالات متحده آمریکا گفته است که این دو محموله کمتر از ۴ درصد سلاح‌های شیمیایی خطرناک سوریه را در بر می‌گیرد.

در ماه اوت سال ۲۰۱۳ کاربرد مرگبار سلاح‌های شیمیایی در نزدیکی دمشق باعث شد که ایالات متحده آمریکا حكومت بشار اسد را به حمله‌نظامی تهدید کند. دولت سوریه در پی این تهدید موافقت کرد که کل زرادخانه شیمیایی خود را تحت نظارت نهادهای بین‌المللی نابود کند. طبق قطعنامه‌ای که در ماه سپتامبر ۲۰۱۳ در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید، جنگ‌افزارهای شیمیایی سوریه باید تا اواسط سال ۲۰۱۴ به‌طور کامل نابود شود.