به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۶/۱۶ ساعت ۱۵:۳۰
کد مطلب : ۱۵۶۳۷

طرحي برای مقابله با بحران انسانی سوریه

گروه بين الملل: هماهنگ کننده عملیات بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که این سازمان طرح‌های فوق العاده‌ای را برای رویارویی با اوضاع انسانی نابسامان سوریه در دست دارد که در صورت وقوع هرگونه حمله نظامی علیه سوریه، اجرایی خواهد شد.
طرحي برای مقابله با بحران انسانی سوریه
والری آموس، اعلام کرد که سازمان‌ها ونهادهای فعال در عرصه حقوق بشر سازمان ملل طرح‌های فوق العاده‌ای را برای رویارویی با اوضاع انسانی سوریه در صورت وقوع هرگونه حمله احتمالی علیه این کشور در دستور کار دارند. وی افزود: سازمان‌های ذی‌ربط به ارائه کمک‌های انسانی به ملت سوریه ادامه می‌دهند.
آموس همچنین تاکید کرد که سازمان ملل همواره طرح‌های فوق العاده‌ای را در خصوص وضعیت انسانی سوریه در دست دارد و به منظور ممانعت از افزایش تعداد آوارگان و حادتر شدن اوضاع انسانی سوریه در صورت وقوع هرگونه دخالت نظامی، طرح‌هایی را وضع کرده است.

وی با بیان اینکه سازمان‌ها و نهادهای وابسته به سازمان ملل امنیت کارمندان خود در سوریه را تامین می‌کنند خاطرنشان کرد: ما تاثیری که اقدام نظامی احتمالی در سوریه بر شهروندان سوری به جا می‌گذارد را درک می‌کنیم و می‌دانیم که مردم سوریه در حال حاضر به خاطر وضعیت بسیار پیچیده این کشور نگران هستند. آموس در ادامه با اشاره به وضعیت آوارگان سوری تاکید کرد: وضعیت آواره‌ها در لبنان امروز بسیار نگران کننده شده است چرا که تعداد زیادی شهروند سوری در لبنان هستند و این مساله بر اقتصاد لبنان تاثیرات منفی گذاشته است. کمیسیونر عالی امور آوارگان سازمان ملل روز سه شنبه اعلام کرده بود که این سازمان به دلیل کمبود منابع مالی مجبور شده کمک‌های خود به آوارگان سوری در لبنان را کاهش دهد.

40 درصد از کودکان سوریه از نعمت تحصیل محرومند
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد: حدود 40 درصد از کل کودکان سوری از نعمت تحصیل و حضور در مدرسه محرومند و این به معنای آن است که دو میلیون کودک سوری بین سنین شش تا 15 سال از امکان تحصیل در مدارس سوریه محرومند.

سخنگوی یونیسف گفت: برای کشوری مثل سوریه که تا پیش از آغاز درگیری‌ها در آستانه رسیدن به مرحله آموزش ابتدایی به همه مردم بود این رقم نگران کننده است.
ماریکسی میرکادو ادامه داد: قرار است مدارس سوریه بازسازی شده و کشورهای همجوار سوریه ظرف چند هفته آینده مرزهایشان را به روی آوارگان سوری بگشایند و به کودکان سوریه اجازه داده شود تا از آموزش‌های ضروری برخوردار شوند.
همچنین بیش از 3000 مدرسه در سوریه از آغاز درگیری‌ها تاکنون به طور کامل خراب یا دچار خساراتی شده است و حدود 900 مدرسه دیگر نیز برای پناه دادن به آوارگان سوری استفاده می‌شود.
از این تعداد کودک سوری در خارج از مدارس این کشور نیمی از آنها به کشورهای همجوار سوریه پناه برده‌اند به نحوی که در لبنان حدود 300 هزار نیمکت برای تدریس به کودکان سوری اختصاص داده شده در حالی که دولت لبنان تعداد کودکانی که در سن تحصیل قرار دارند را در پایان سال 550 هزار کودک ارزیابی کرد.
در اردن نیز حدود یک سوم از کودکان سوری در سن تحصیل قرار دارند و بالغ بر 150 هزار کودک هرگز نمی‌توانند وارد مدرسه شوند. همچنین 30 هزار کودک نیز در اردوگاه زعتری زندگی می‌کنند و مدارس موجود در اردن تنها 14 هزار کودک سوری را پذیراست. در عراق نیز بیشتر کودکان سوری نمی‌توانند از امکان تحصیل برخوردار شوند.

از میان دو میلیون آواره سوری که کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل آنها را شمارش کرده است حدود یک میلیون آواره زیر 18 سال و از این میان 740 هزار تن زیر 11 سال هستند. همچنین بر اساس گزارش سازمان ملل، سه میلیون کودک سوری در داخل خاک این کشور تحت تاثیر درگیری‌های سوریه هستند. صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل نیز تا امروز تنها 51 میلیون دلار از 161 میلیون دلاری که برای حمایت از کودکان سوری درخواست کرده بود، دریافت کرده است.
مرجع : ايسنا