به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۱۱ - ۱۰:۰۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۱۱/۲۱ ساعت ۱۱:۲۰
کد مطلب : ۳۸۶۳۸۵

۷ نشانه‌ای که می‌گویند باید بیشتر سبزی بخورید

۷ نشانه‌ای که می‌گویند باید بیشتر سبزی بخورید
گروه سلامت: کمبود ویتامین C می‌تواند باعث شکل‌گیری کبودی سریع و راحت در قسمت‌های مختلف بدن شود، شانس خون‌ریزی در لثه‌ها را افزایش بدهد و روند بهبودی زخم‌ها را ضعیف کند. دریافت ویتامین C از طریق مصرف سبزی‌های مهم مانند فلفل دلمه‌ای، فلفل چیلی، سبزی‌های برگدار تیره، کلم بروکلی، کلم بروکسل و گوجه‌فرنگی، می‌تواند این کمبود را برطرف کند.
 
به گزارش بهداشت نیوز،  شاید شما هم تصور کنید که هر روز به اندازه کافی از انواع سبزی‌ها استفاده می‌کنید، اما بیشتر افراد کاملا در این زمینه اشتباه فکر می‌کنند. برای مثال در برنامه غذایی مردم آمریکا، فقط دو وعده مصرفی از سبزی‌ها در طول روز وجود دارد. این درحالی است که مراجع معتبر به افراد مختلف توصیه می‌کنند که روزانه بین ۵ تا ۱۳ وعده مصرفی از سبزی‌ها را در برنامه غذایی خودشان قرار بدهند و این میزان را براساس این عوامل تعیین کنند: سن، جنسیت، فعالیت بدنی و سلامت عمومی.

۱. بشقاب غذای شما اصلا تنوع رنگی ندارد
شاید شما هم به یک بشقاب غذا پُر از گوشت قرمز و سیب‌زمینی علاقه داشته باشید، اما این بشقاب غذا اصلا تنوع رنگی ندارد و درنتیجه از نظر میزان مواد مغذی واقعا بشقاب متعادلی نیست. به‌گفته متخصصان، «اگرچه غذایی مانند غذای نام‌برده می‌تواند واقعا جذاب باشد، اما از نظر مواد مغذی و مواد معدنی‌ای که برای بدن تامین می‌کند، نمی‌توان نمره بالایی برای آن در نظر گرفت».

۲. بدن‌تان به‌راحتی کبود می‌شود
کمبود ویتامین C می‌تواند باعث شکل‌گیری کبودی سریع و راحت در قسمت‌های مختلف بدن شود، شانس خون‌ریزی در لثه‌ها را افزایش بدهد و روند بهبودی زخم‌ها را ضعیف کند. دریافت ویتامین C از طریق مصرف سبزی‌های مهم مانند فلفل دلمه‌ای، فلفل چیلی، سبزی‌های برگدار تیره، کلم بروکلی، کلم بروکسل و گوجه‌فرنگی، می‌تواند این کمبود را برطرف کند.

۳. همیشه احساس خستگی می‌کنید
کمبود فولات می‌تواند باعث به‌وجود آمدن احساس خستگی و حتی ابتلا به کم‌خونی شود. این ماده مغذی که از خانواده ویتامین‌های B است، در سبزی‌های تیره‌برگ و سبزی‌های نشاسته‌ای مانند نخود، لوبیا، مارچوبه و عدس یافت می‌شود.

۴. سرماخوردگی شما برطرف نمی‌شود
اگر سبزی به اندازه کافی در رژیم غذایی شما وجود نداشته باشد و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را از این طریق دریافت نکنید، بدن نیز قوای دفاعی خودش برای مقابله با رادیکال‌های آزاد را از دست می‌دهد. به‌گفته متخصصان، «برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، باید سبز‌ی‌های تیره‌برگ را به‌عنوان منبع فوق‌العاده‌ای برای دریافت ویتامین C، به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید. این کار، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و در کوتاه کردن مدت‌زمان بهبودی نیز پس از ابتلا به بیماری‌ها نیز موثر است.

۵. حافظه شما ضعیف می‌شود
درحالی که هر فردی در هر سنی می‌تواند گاهی اوقات با مشکل فراموشی مواجه شود، اما همه فراموشی‌ها را نمی‌توان شامل این قاعده کرد. درواقع، اگر متوجه شدیدد که سرعت پردازش و کارآمدی مغز شما همراه با افزایش سن‌تان ضعیف روبه‌ضعف می‌رود، احتمال دارد که دچار کمبود مواد مغذی باشید. متخصصان می‌گویند «لوتئین، ماده مغذی‌ای که در قوای یادگیری و حافظه نقش مهمی دارد، در بسیاری از انواع سبزی‌ها مانند سبزی‌های برگدار، هویج، ‌کلم بروکلی، ذرت و گوجه‌فرنگی یافت می‌شود. اضافه کردن این سبزی‌های نام‌برده به رژیم غذایی، به‌طور طبیعی مغز را تقویت می‌کند».

۶. کنترل کردن عوامل استرس‌زای روزانه برای شما سخت‌تر می‌شود
درحالی که استرس به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده است، اما نحوه تغذیه و نوع مواد غذایی انتخابی مستقیما بر واکنش‌های بدن‌مان نسبت به استرس تاثیر می‌گذارد. التهاب، یکی از واکنش‌های طبیعی بدن نسبت به استرس است، ولی اگر کسی نتواند در کنترل استرس موفق عمل کند، التهاب و اثرات مخربش قطعا برای او دردسرساز می‌شوند.این درحالی است که مواد غذایی سرشار از ترکیبات ضدالتهابی، مانند اسیدهای چرب غیراشباع (ماهی سالمون و تُن)، آنتی‌اکسیدان‌ها، پلی‌فنول‌ها و کاروتنوئیدها، می‌توانند به کاهش سطح التهاب در بدن کمک کنند و ظرفیت‌های بدن برای مقابله با استرس را افزایش بدهند.

۷. مستعد ابتلا به گرفتگی عضلانی می‌شوید
میوه‌ها و سبزی‌های حاوی پتاسیم می‌توانند از گرفتگی عضلانی جلوگیری کنند، خصوصا اگر به ورزش کردن عادت داشته باشید یا در ماه‌های گرم سال بیش از حد از خانه خارج شوید. خوش‌بختانه، یک عدد موز متوسط تقریبا ۴۲۲ میلی‌گرم پتاسیم به بدن می‌رساند که میزان قابل توجی محسوب می‌شود.
برچسب ها: تغذیه سالم
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها