به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۱۰ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۱/۲۱ ساعت ۱۸:۳۳
کد مطلب : ۴۶۴۵۹۸

تغذیه چگونه به پاکسازی پوست کمک می‌کند؟

تغذیه چگونه به پاکسازی پوست کمک می‌کند؟
گروه سلامت:آکنه یک بیماری شایع پوستی است که اغلب افراد یک دوره، به خصوص در دوران نوجوانی، درگیر آن شده‌اند. در حالی که عوامل مختلفی از جمله ژنتیک و تغییرات هورمونی در ایجاد آکنه نقش دارند، تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم غذایی نیز نقش مهمی در بروز این امر ایفا می‌کند. غذاهایی که می‌خوریم بر سلامت پوست ما اثر دارند و به طور بالقوه در بروز و شدت آکنه مؤثرند.

ارتباط بین رژیم غذایی و آکنه
به گزارش خبرآنلاین،اتخاذ یک رژیم غذایی سالم و مغذی می‌تواند به بهبود سلامت پوست و کاهش علائم آکنه کمک کند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان، اسیدهای چرب امگا ۳ و غذاهای غنی از پروبیوتیک می‌تواند پوست را تقویت کند و التهاب را کاهش دهد. هم‌چنین پرهیز از مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قند بالا، محصولات لبنی، غذاهای فرآوری‌شده و سرخ شده نیز در کاهش مشکلات پوستی نقش بسزایی دارد.

چه عواملی محرک ایجاد آکنه هستند؟
۱. التهاب
التهاب یک عامل کلیدی در ایجاد آکنه است. برخی از غذاها می‌توانند واکنش التهابی در بدن ایجاد کنند که منجر به افزایش تولید چربی، مسدود شدن منافذ و ایجاد ضایعات آکنه می‌شود.

۲. عدم تعادل هورمونی
عدم تعادل هورمونی، به ویژه افزایش سطح آندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه)، می‌تواند به ایجاد آکنه منجر شود. مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند بر سطح هورمون‌ها تأثیر بگذارد و علائم آکنه را تشدید کند. این تغییر هورمونی باعث افزایش تولید سبوم یا چربی پوستی می‌شود. خوردن غذاهای فرآوری‌شده، غذاهای شیرین و قندی و غذاهای پرچرب باعث بدتر شدن اختلال هورمونی در بدن می‌شود.

۳. انسولین و فاکتور رشد شبه انسولین-۱ (IGF-۱)
بالا رفتن سطح انسولین و قند در خون، التهاب پوستی و آکنه را به دنبال دارد. غذاهای با شاخص گلیسمی بالا (GI) و غذاهای سرشار از قندهای تصفیه‌شده می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون شوند؛ که این مسئله نیز منجر به افزایش تولید انسولین می‌شود. افزایش سطح انسولین می‌تواند تولید سبوم را تحریک کرده و باعث التهاب شود و روی پوست آکنه ایجاد کند.

تغذیه اصولی برای داشتن پوست بدون آکنه
۱. میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان
میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ مانند انواع توت‌ها، پرتقال، اسفناج و کلم پیچ سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان‌ها به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک می‌کنند، سلامت پوست را بهبود می بخشند و علائم آکنه را کاهش می‌دهند.

۲. اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ دارای خواص ضد التهابی هستند که می‌توانند به بهبود علائم آکنه کمک کنند. ماهی‌های چرب (ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی)، گردو، دانه‌های چیا و دانه‌های کتان از منابع سرشار اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

۳. پروبیوتیک‌ها
پروبیوتیک‌ها که در غذاهای تخمیرشده مانند ماست، کفیر و ترشی کلم یافت می‌شوند، می‌توانند با بهبود سلامت روده، التهاب را کاهش دهند. میکروبیوم سالم روده با بهبود سلامت پوست و کاهش شدت آکنه مرتبط است.

اگر مستعد آکنه هستید، از این مواد غذایی اجتناب کنید
۱. غذاهای با شاخص گلیسمی بالا (GI)
غذاهای با GI بالا مانند نان سفید، غلات شیرین و تنقلات فرآوری‌شده می‌توانند باعث افزایش قند خون و ایجاد آکنه شوند. جایگزین‌های با گلیسمی پایین مانند غلات کامل، حبوبات و میوه‌ها را انتخاب کنید.

۲. محصولات لبنی
برخی از مطالعات نشان می‌دهد که بین مصرف لبنیات و آکنه ارتباط وجود دارد. محصولات لبنی ممکن است بر سطح هورمون‌ها تأثیر بگذارند و التهاب را تحریک کنند. برای یک دوره مشخص، سعی کنید مصرف لبنیات را کاهش دهید یا به کل حذف کنید تا ببینید آیا سلامت پوست شما را بهبود می‌بخشد یا خیر.

۳. غذاهای فرآوری‌شده و سرخ‌شده
غذاهای فرآوری‌شده سرشار از چربی‌های ناسالم، افزودنی‌های مصنوعی و مواد نگهدارنده هستند و اغلب منجر به التهاب و تشدید علائم آکنه می‌شوند. سعی کنید مصرف فست فود، غذاهای سرخ‌شده و محصولات فرآوری‌شده را محدود کنید.

۴. شیرینی‌جات
خوردن بیش از حد قندو شیرینی می‌تواند منجر به افزایش سطح انسولین و افزایش التهاب شود و به طور بالقوه آکنه را تشدید کند. مصرف نوشیدنی‌های شیرین، آب نبات، شیرینی‌ها و دسرها را به حداقل برسانید.
برچسب ها: سلامت پوست
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها