گروه جامعه: ده سال پیش مکالمات و صحبتهایی که پیرامون تغییرات اقلیمی انجام میشود، رنگ و بوی امیدوارکنندهها بود و به عبارت بهتر به میزان قابل توجهی واجد و شامل کلمه «امید» بود.به گزارش شفقنا،جمعهروز اما جهان به مکان کاملاً متفاوتی تبدیل شده است- و همانطور که سازمان ملل متحد گفته است، ما شرایط اضطراری اقلیمی و آب و هوایی شدهایم را وارد کنیم. شهرها محلیهای بیسابقههای را تجربه میکنند و بسیاری از گونهها و بومیها و مناطقی را در معرض خطر قرار میدهند.
برای مرکز حوزه آب و هوا و اقلیم در دانشگاه ملی استرالیا؛ قرار گرفتن در خط مقدم یکی از بزرگترین خطرات وجودی بشر- آنها در شرایطی که در بهترین وضعیت ممکن است ناچیزی را در این نبرد شاهد باشیم، آسیبها و آسیبهای زیادی میتوانند همراه داشته باشند. پس در این میان چه اتفاقی افتاده و آنها چگونه امیدواری خود را حفظ کردهاند؟!
جرقهای که همه جا را فرا گرفت
ریچل تیلور دانشجوی دکترا در دانشگاه ملی استرالیا که زمینههای تحقیقاتیاش پیشبینی شدید آسیبهای فصل آتش سوزی با استفاده از تغییرات آب و هوایی است، درباره تغییرات آینده اقلیمی میگوید: «من آینده را در این حیطه به این شکل میبینم که متوالی گرما خواهد شد. که به این معناست که بلندتر و مکرتر خواهد شد. در واقع روشن است که محرّکهای آب و هوا در حرکتی میشود که قبلاً نه شبیهاش را دیده بودیم و نهش را میکردیم. به عنوان مثال، بعد از سه موج در انتظار یک دیگر هستیم».
پروفسور هیلاری بامبریک مدیر مرکز ملی اپیدمیولوژی و سلامت جمعیت دانشگاه ملی استرالیا که بیش از ۲۵ سال در حوزه بهداشت اقلیمی کار کرده است. همان سخنان ریچل تیلور را تکرار میکند و بر این موضوع میگوید «درک تغییرات آب و هوا که در سالهای اخیر در سرتاسر جهان رخ داده، آسیب دیده است».
هیلاری بامبریک با اشاره به این که «در این ۵ سالی که در این فضا کار کرده ام، دوره های امیدواری بوده ام و هم دوره های نامیدی را دیده ام». پیشبینی خود از تغییرات آینده اقلیمی را با توجه به وضعیت آبوهوایی استرالیا ارائه کرده است: «استرالیا در خط مقدم تغییرات آب و هوایی قرار گرفته است. در واقع این کشور سریعتر از بقیه سیاره زمین در حال گرم شدن است. استرالیا از نظر گرم شدید، آتش سوزی و خشکسالی به شدت آسیب پذیر است. این کشور همچنین جمعیت سالخوردهای دارد و این هم مشخص است که افراد مسن در برابر گرمای شدید آسیب پذیرتر هستند».
نگه داشتن امید
دانشمندان علوم اقلیمی تنها کسانی هستند که از آینده میترسند. به تازگی مطالعههای یکی از سازمانهای غیرانتفاعی روان سلامت جوانان انجام شده- که نشان میدهد دو سوم استرالیاییهای ۱۶ تا ۲۵ ساله محیطی را تجربه میکنند.
ریچل تیلور با اشاره به این که «خوشبین بودن نسبت به آینده کار سختی است» میگوید: «من به طور جدی نگران آینده هستم و انتظار دارم چیزهای غیرمنتظرهای را ببینم- که این آسیب ناشی از تغییرات آب و هوایی است. در واقع آینده چنین غیرمنتظره و غیر قابل تصوری به نظر میرسد که مدلهای ما نمیتوانند پیشبینی کنند که چگونه و تا چه حدی خواهد بود، تأثیرات بعدی آبوهوایی را داشته باشد».