گروه بین الملل: پارلمان اسرائیل با مصوب کردن دو لایحه فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان - اونروا UNRWA - را در داخل خاک اسرائیل و مناطق فلسطینی ممنوع کرد.
تصمیمی که خیلی زود با واکنش جهانی حتی از سوی کشورهای حامی اسرائیل مواجه شد. آمریکا، بریتانیا و آلمان خیلی زود نسبت به این تصمیم اسرائیل ابراز نگرانی شدید کردند چرا که اونروا مجری اصلی رساندن کمکهای انسان دوستانه به بیش از دو میلیون ساکنان جنگزده در غزه و همچنین صدها هزار نفر در دیگر مناطق است.
اگر چه این دو قانون با رای موافق بالای نمایندگان پارلمان اسرائیل مصوب شد اما پیش از آن، وزارت خارجه آمریکا که اصلی ترین حامی اسرائیل در جهان است در موضعگیری صریح اعلام کرد که آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان - اونروا - نقش «کلیدی و حیاتی» در توزیع کمک های انساندوستانه در نوار غزه دارد و تقریبا همه جمعیت دو میلیونی داخل غزه به خدمات این آژانس متکیاند.
با این حال، اسرائیل اونروا را متهم میکند که با حماس «همدست» شده و حتی برخی از اعضای آن در جریان حمله هفتم اکتبر سال گذشته به خاک اسرائیل نقش داشتهاند.
اونروا دهههاست که خدمات متعددی به آوارگان فلسطینی میدهد؛ از خدمات بهداشتی و پزشکی گرفته تا آموزش صدها هزار کودک و نوجوان فلسطینی در غزه.
هیچ جایگزینی برای اونروا وجود ندارد
دبیرکل سازمان ملل، با انتقاد از مصوبات پارلمان اسرائیل درباره آژانس کمک به آوارگان فلسطینی، تاکید کرد: «هیچ جایگزینی برای اونروا وجود ندارد».
آنتونیو گوترش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت اجرای لوایحی که به تصویب پارلمان اسرائیل رسید «احتمالا مانع از ادامه فعالیتهای اصلی اونروا در سرزمینهای فلسطین میشود و پیامدهای ویرانگری برای آوارگان فلسطینی خواهد داشت».دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه این موضوع را در مجمع عمومی مطرح خواهد کرد، از اسرائیل خواست که مطابق با تعهدات خود بر اساس منشور این سازمان عمل کند.
ساعاتی پیش از این اظهارات، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفته بود در ۹۰ روزی که تا شروع اجرای مصوبات کنست زمان هست این کشور آماده همکاری با شرکای بینالمللی برای اطمینان از ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان غزه «به گونهای که تهدیدکننده امنیت اسرائیل نباشد» است.