گروه جامعه: رئیس کارگروه پیشگیری و بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: احتمالا تا ۴ هفته دیگر به اوج قله برسیم و اینکه چقدر در قله ماندگار باشیم و شیب و سرعت اپیدمی چگونه باشد به مدیریت و رفتار جامعه بستگی دارد.
به گزارش فارس، حمید سوری، رئیس کارگروه پیشگیری و بهداشت ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اینکه «پیش بینی شما با توجه به نزدیک شدن به آخر سال چگونه است؟»، خاطرنشان کرد: با توجه به رفتارهای ما به عنوان مدیریت اپیدمی و رفتار مردم، هیچ سرنوشت از پیش تعیین شدهای برای آن تعریف نشده؛ ما اگر خوب عمل و رفتار کنیم طبیعتا زودتر میتوانیم اپیدمی را جمع کنیم.
وی تصریح کرد:احتمالا تا ۴ هفته دیگر به اوج قله برسیم و اینکه چقدر در قله ماندگار باشیم و شیب و سرعت اپیدمی چگونه باشد به مدیریت و رفتار جامعه بستگی دارد.رئیس کارگروه پیشگیری و بهداشت ستاد ملی کرونا در پاسخ به این پرسش که «با توجه به اینکه ۶ میلیون نفر در کشور هنوز واکسن نزدهاند باید چکار کنیم؟»، یادآور شد: قطعا این خطر بالقوه است. علی رغم اینکه واکسیناسیون تنها گزینه مقابله با اُمیکرون نیست.
این استاد اپیدمیولوژی افزود:، چون با آمدن واریانت جدید اثر بخشی واکسنها کمتر میشود، اما با این حال، چون شدت تأثیر دارد؛ همان طور که در دُز سوم ۱۸ درصد واکسن را تزریق کردند و نشان میدهد این میزان در سطح، پاسخگو در محافظت مقابل اُمیکرون نباشد.سوری اضافه کرد:از طرف دیگر رعایت پروتکلها نیز ۵۵ درصد است که نمیتواند عدد قابل قبولی باشد. کارهایی که باید انجام گیرد اینکه ما با پویشهای مردمی حساسیت زایی بیشتری در جامعه ایجاد کنیم.وی بیان داشت: الان به نظر میرسد در شاکله اصلی کل کشور خیلی نمودی از اینکه جامعه در گیر اُمیکرون است که میتواند بار زیادی به جامعه تحمیل کند نیستیم. فرهنگ سازی و هماهنگی نقش مهمی در این خصوص دارد.