به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۱۰ - ۱۰:۳۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۰۹ ساعت ۱۸:۵۸
کد مطلب : ۴۸۴۱۳۴

معترضان خواستار استعفای مادورو شدند

معترضان خواستار استعفای مادورو شدند
گروه بین الملل: خیابان‌های کاراکاس و شماری از دیگر شهرهای ونزوئلا پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری مملو از معترضان به پیروزی نیکلاس مادورو شده است. معترضان ابطال انتخابات و پایان زمامداری مادورو را خواستار شده‌اند.
به دنبال اعلام پیروزی نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور کنونی ونزوئلا در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، هزاران معترض  در کاراکاس و شماری از دیگر شهرهای این کشور به خیابان‌ها آمدند و خشم خود را نسبت به نتایج اعلام‌شده ابراز کردند.معترضان مادورو را به تقلب در انتخابات متهم کردند و استعفای او را خواستار شدند. آن‌ها همچنین خواستار ابطال انتخابات و پایان کار دولت مادورو شدند.
آنگونه که رسانه‌های ونزوئلایی خبر داده‌اند هزاران نفر در خیابان‌های اصلی شهرها با کوبیدن بر قابلمه‌ها و ماهیتابه‌ها نسبت به نتایج انتخابات در این کشور و ادامه زمامداری نیکلاس مادورو اعتراض کردند. این یکی از متداول‌ترین روش‌های اعتراض در کشورهای آمریکای لاتین به‌شمار می‌رود که گاه به تغییرهای سیاسی مهمی انجامیده است.
بسیاری از ناظران و تحلیلگران تحولات در آمریکای لاتین می‌گویند که در صورت استمرار اعتراض‌ها و خودداری مادورو از کناره‌گیری از قدرت، این کشور شاهد موج گسترده‌تری از اعتراض‌ها خواهد شد به طوری که اعتراض‌ها احتمالا تقریبا تمام این کشور را دربرخواهد گرفت.
رسانه‌ها و منابع مختلف گزارش داده‌اند که تظاهرات خیابانی در شماری از شهرهای ونزوئلا به خشونت کشیده شده است. به گزارش یک نهاد غیردولتی، دست‌کم یک نفر در جریان اعتراض‌ها جان خود را از دست داد.سازمان حقوق بشری پرووا (Provea) در ونزوئلا، اعلام کرد که گروه‌های مسلح حامی مادورو به سوی معترضان در یکی از خیابان‌های کاراکاس، پایتخت این کشور، تیراندازی کردند.برخی از دیگر نهادهای حقوق بشری نیز گزارش داده‌اند که در جریان سرکوب معترضان توسط نیروهای مسلح حامی مادورو، ده‌ها نفر بازداشت شده‌اند. در شبکه‌های اجتماعی نیز تصاویر و ویدئوهای پرشماری از تقابل نیروهای مسلح ونزوئلایی با معترضان در خیابان‌ها منتشر شده است.
شماری از رسانه‌ها نیز نوشته‌اند که در کاراکاس، بسیاری از معترضان به سمت محل اقامت مادورو حرکت کردند اما با برخورد خشونت‌آمیز نیروهای مسلح این کشور مواجه شدند به‌طوری که پلیس برای متفرق کردن معترضان، گاز اشک‌آور شلیک کرد.
معترضان همچنین در شهرهای مختلف پوسترهای مادورو را به آتش کشیدند و برخی از مجسمه‌های او را نیز پایین آورند و اقدام به آتش‌زدن لاستیک خودروها کردند. معترضان در برخی شهرها همچنین مجسمه هوگو چاوز، رئیس‌جمهور پیشین این کشور را نیز به پایین کشیدند.
برخی منابع نیز نوشته‌اند که در شماری از شهرها برخی از نیروهای مسلح از برخورد با معترضان اجتناب کرده‌اند و ضمن درآوردن یونیفرم‌های خود به صف معترضان پیوسته‌اند.
طبق گزارش رسانه‌های ونزوئلایی، مقام‌های مسئول در این کشور با ادبیاتی تهدیدآمیز تاکید کرده‌اند که با معترضان برخورد قاطعی خواهند کرد. این مقام‌ها، معترضان را به "قانون‌شکنی" و "ترویج خشونت" متهم کرده‌اند.
در همین حال، واکنش‌های جهانی به نتایج اعلام‌شده انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا نیز همچنان ادامه دارد.
از جمله اتحادیه اروپا از نحوه برگزاری انتخابات در این کشور به شدت انتقاد کرد. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد: «گزارش‌های موثق ناظران داخلی و بین‌المللی نشان می‌دهد که این انتخابات با کاستی‌ها و بی‌نظمی‌های متعددی همراه بوده است.»
موانع پرشمار برای مشارکت نامزدهای جناح اپوزیسیون، نقص در ثبت‌نام رای‌دهندگان و دسترسی نابرابر به رسانه‌ها عملا به ایجاد شرایط نابرابر در انتخابات کمک کرده است.
بورل همچنین با اشاره به اعلام پیروزی مادورو در این انتخابات افزود: «نتایج انتخابات تأیید‌نشده است و تا زمانی که تمام جزئیات و گزارش‌های رسمی از مراکز رأی‌گیری منتشر و تأیید نشده باشد، نمی‌توان این نتایج را نمایانگر اراده مردم ونزوئلا تلقی کرد.»
اتحادیه اروپا از کمیته برگزاری انتخابات در ونزئولا خواست که فوراً امکان دسترسی به آمارها و گزارش‌‌ها در هر مرکز رأی‌گیری و همچنین نتایج دقیق این انتخابات را فراهم کند. علاوه بر این، اتحادیه اروپا تاکید کرد کلیه شکایت‌ها نیز باید به طور کامل و دقیق توسط مقامات مسئول بررسی شود.
به رغم این تاکید اتحادیه اروپا به گفته شماری از ناظران، این تردید همچنان به قوت خودش باقی است که آیا کشورهای اتحادیه اروپا می‌توانند از پذیرش نتایج انتخابات در ونزوئلا خودداری کنند یا خیر.
پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرده بود که این کشور "به‌طور جدی شک دارد که نتیجه اعلا‌م‌شده حاصل خواست مردم باشد".
بنا بر اعلام کمیته برگزاری انتخابات، نیکلاس مادورو بیش از ۵۱ درصد از آرا را به دست آورد و به این ترتیب برای سومین‌بار به ریاست‌جمهوری ونزوئلا رسید. مخالفان اما می‌گویند که این کمیته از افراد مورد اعتماد مادورو تشکیل شده و از این رو، او را برنده انتخابات اعلام کرده است.
ائتلاف اپوزیسیون به رهبری ماریا کورینا ماچادو پیشتر پیروزی مادورو را رد و اعلام کرده بود که ادموندو گونزالس، نامزد اپوزیسیون در این انتخابات ۷۰ درصد از آرا را کسب کرده است.
پیش از برگزاری انتخابات نیز شمار زیادی از نظرسنجی‌های معتبر از پیشتازی نامزد جناح اپوزیسیون خبر داده و اعلام کرده بودند که این کشور در آستانه یک تغییر سیاسی بزرگ قرار دارد.
معترضان به نتایج اعلام‌شده همچنین فشارها و تهدیدهای امنیتی علیه جناح اپوزیسیون را نیز از جمله عوامل تاثیرگذار برای تقلب در انتخابات و اعلام پیروزی مادورو می‌دانند.
پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا شمار زیادی از اعضای اپوزیسیون در این کشور بازداشت شدند. سازمان غیردولتی "فورو پنال" از بیش از ۳۰۰ زندانی سیاسی در ونزوئلا خبر داده است. شماری از چهره‌های اپوزیسیون نیز از صحنه سیاسی این کشور کنار گذاشته شدند.
مادورو که ۱۱ سال پیش جانشین هوگو چاوز شد، اکنون بیش از یک دهه است که زمام قدرت در ونزوئلا را در دست دارد.

 
برچسب ها: ونزوئلا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها