به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۲۰ - ۲۲:۱۵
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۲۸ ساعت ۱۳:۵۸
کد مطلب : ۱۹۴۲۵۶

رد صلاحیت گسترده نماینده‌های فعلی و ادوار!

رد صلاحیت گسترده نماینده‌های فعلی و ادوار!
گروه سیاسی: همزمان با اعلام اسامی کاندیداهای تایید و رد صلاحیت‌شده مجلس، خبرها از رد صلاحیت بسیاری از نمایندگان کنونی و ادوار مجلس حکایت دارد! در همین رابطه علی اکبری یکی از ۳ نماینده کنونی شیراز از رد صلاحیت خود و بهرام پارسایی دیگر نماینده شیراز خبر داده است!
ردصلاحیت‌های کاندیداهای مجلس توسط هیات‌های اجرایی وابسته به‌دولت موسوم به تدبیر و امید! مستند به مصوبه مجلس به اصطلاح امید! است و هنوز مرحله احراز صلاحیت شورای نگهبان آغاز نشده است. گفتنی اینکه، آیین‌نامه‌ای که همین مجلس دهم تصویب کرد مستند هیات‌های اجرای برای رد صلاحیت آنان شده است! طبق بند ۳ این قانون، تمام کسانی که روزی عضو و حتی هوادار گروه‌هایی همچون جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب بوده و توسط دادگاه منحل شدند، حق کاندیداتوری انتخابات مجلس ندارند. جالب اینکه این قانون در همین مجلس اخیر مصوب شده است! 


همچنین هادی غفاری و احمد حکیمی پور از دریافت پیامک رد صلاحیت شدنشان از سوی هیات اجرایی انتخابات ۹۸ خبر دادند.
نتایج اولیه احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز ۲۷ آذرماه، از سوی هئیت نظارت اجرایی به نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم اعلام شد. علی شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد، آذر منصوری قائم مقام دبیرکل این حزب و جواد امام سخنگوی بنیاد باران از جمله چهره های شاخص اصلاح‌طلبی بودند که رد صلاحیت شدند. شهیندخت مولاوردی و فاطمه راکعی از دیگر اصلاح طلبانی بودند که در لیست تایید صلاحیت هیئت نظارت اجرایی سال ۹۸ قرار گرفتند. براساس پیگیری های خبرنگار ما چند چهره دیگر اصلاح طلب نیز در لیست ردصلاحیت شده ها قرار دارند که از جمله آنها هادی غفاری، عضو مجمع نیروهای خط امام و احمد حکیمی‌پور، دبیرکل حزب اراده ملت، هستند. هادی غفاری، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی، با اشاره به عدم احراز صلاحیتش از سوی هیات اجرایی انتخابات مجلس 98، گفت: بنابر بند ۳ از ماده ۲۸ و عدم التزام به ولایت فقیه تایید صلاحیت نشدم. احمد حکیمی پور، دبیر کل حزب اراده ملت نیز از رد صلاحیت خود خبر داد و گفت: از این موضوع متعجب هستم و به دلیل یکی از مواد ماده ۳۰ رد صلاحیت شدم. داریوش قنبری نماینده اسبق مجلس نیز که گفته می شد صلاحیتش احراز نشده است گفت: پیامکی برای من نیامده است و هنوز از رد یا تایید صلاحیت خود بی خبرم.

انتقاد از ردصلاحیت کاندیدا‌های اصلاح‌طلب مجلس
یک فعال سیاسی اصلاح طلب با انتقاد از روند تایید صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی گفت: هیات‌های اجرایی زحمت هیات نظارت را کم کردند.
ایسنا نوشت: یک فعال سیاسی اصلاح طلب با انتقاد از روند تایید صلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی گفت: هیات‌های اجرایی زحمت هیات نظارت را کم کردند.
عبدالواحد موسوی لاری صبح امروز در کنگره حزب همبستگی با بیان اینکه تحزب و نهادهای مدنی یکی از امور بدیهی در سیاست‌ورزی است، گفت: اما آیا این مساله بدیهی براحتی در کشور ما محقق می شود؟ آیا فعالیت حزبی در کشور تاثیرگذار است؟ برای فهم این مساله باید بررسی کنیم فعالیت حزبی در چه مرحله ای است. وی با بیان اینکه وجود احزاب متعدد کمکی به فعالیت حزبی ندارد، خاطرنشان کرد: تعداد زیاد احزاب ناشی از سلیقه گرایی فردی است زیرا افراد در سطح گسترده نمی توانند با هم کار حزبی کنند. حرکت های جداگانه حزبی حتما ما را با مشکل مواجه می کند. البته به اعتقاد من هم نباید بر تعدد احزاب خط کشید و هم نباید احزاب فعالیت جدا جدا داشته باشند بلکه در قالب جبهه واحد حرکت کنند زیرا هنوز ما تا رسیدن به نقطه ای که احزاب بتوانند به صورت جدی نقش آفرین باشند فاصله دارند اما این بدان معنا نیست که نمی توان کاری کرد. اگر همین احزاب در قالب جبهه فعالیت کنند، تاثیرگذاری آنها بیشتر می شود.
موسوی لاری با بیان اینکه در سال ۷۶ مردم با حضور خود، جریان های سیاسی را در قدرت جابجا کردند، خاطرنشان کرد: جریان اصلاحات قرار بود متناسب با خواسته مردم در حکمرانی اصلاحاتی انجام دهد. اصلاح طلبان تاکید کردند اصلاحاتی که آنها دنبال آن هستند، در درون نظام تعریف می شود. آنها گفتند می خواهیم نوع نگاه به فعالیت سیاسی و اجتماعی تغیر کرده و متناسب با نگاه مردم باشد اما اکنون باید نگاهی به راه طی شده، وضع موجود و آینده داشته باشیم. این سوال مطرح است که آیا اصلاح طلبان توانسته اند در رسیدن به هدف خود موفق باشند؟ چند درصد عدم موفقیت‌ها به مشکلات درونی اصلاحات و چند درصد مربوط به عوامل خارج از اصلاحات است؟ من معتقدم عدم پایبندی به الزامات اصلاح طلبی از سوی اصلاح طلبان، یکی از مشکلات ما است. رای و مشارکت مردم را اصل تلقی می کنیم اما خود ما چقدر به این اصل پایبندیم؟ چقدر خود ما در این شرایط بوجود آمده نقش داریم؟ آیا زبانی داریم که با نسل بعد خود صحبت کنیم؟ اصلاح طلبان باید در رفتار خود و توجه به مطالبات اصلاح طلبی، واقع نگری بیشتری داشته باشند.
وی گفت: یکی از مشکلات ما یک سلسله برداشت هایی از قانون اساسی است که جای خود قانون اساسی نشسته است. نتیجه تفسیر از اصل قانون اساسی و ایجاد نظارت استصوابی، این است که حالا فرماندار حق ندارد مستقلا معتمدین را دعوت کند بلکه باید همراه با دادستان و ثبت احوال معتمدین را معرفی کند. این قانون در سال ۹۵ در مجلس تصویب شده و دولت هم به عنوان مجری انتخابات کاری نکرده است.
کار به جایی رسیده است که در این دوره از انتخابات، هیات‌های اجرایی افراد را رد صلاحیت کرده و زحمت هیات نظارت را کم کردند. همچنین شورای نگهبان قرار بود در تایید صلاحیت‌ها، رای عدم صلاحیت بدهد نه احراز صلاحیت ولی این قانون اجرا نشد و حالا هیات‌های اجرایی هم دنبال احراز صلاحیت هستند و دامنه تایید صلاحیت‌ها تنگ‌تر شده است. وی در پایان گفت: همه شرایط برای ناامیدی در فعالیت سیاسی فراهم است اما همه باید در صحنه باشند زیرا هیچ راهی جز صندوق رای برای اصلاح طلبان وجود ندارد.