به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۲۰ - ۲۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۰ ساعت ۱۲:۱۰
کد مطلب : ۵۰۹۵۸۶

همسویی هر چه بیشتر  غول‌های فناوری با ترامپ 

همسویی هر چه بیشتر  غول‌های فناوری با ترامپ 
گروه گوناگون: مالکان و مدیران شرکت‌های عظیم فناوری هر چه بیشتر در حال همسو شدن با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا هستند که ۱۲ روز دیگر سوگند خواهند خورد.
آخرین کسی که به صف پیروان  ترامپ و مشاور میلیاردرش، ایلان ماسک (مالک ایکس و ثروتمندترین مرد جهان) پیوست، مارک زاکربرگ است که گفت راستی‌آزمایی‌های متا، شرکت مادر اینستاگرام، فیسبوک و واتس اپ که به شرکت های مستقل برونسپاری می شد را کنار می‌گذارد چون جانبدارانه است.
او به پیروزی  دونالد ترامپ در انتخابات مستقیما اشاره کرد و اینکه اکنون زمان آزادی بیان است و باید این راستی‌آزمایی‌ها را کاربران خود، به شیوه‌ای مشابه شبکه اجتماعی ایکس، انجام دهند.
مارک زاکربرگ راستی‌آزمایی به این سبک را درست پس از پیروزی غیرمنتظره  ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ راه انداخت اما این بار پس از پیروزی مجدد او، آن را جمع کرد.
در سال ۲۰۱۶ فیسبوک متهم شده بود که عرصه‌ای برای فعالیت عوامل خارجی از جمله روسیه بوده تا با ترویج اطلاعات نادرست پیروزی  ترامپ را در انتخابات تسهیل کنند.
پس از پیروزی  ترامپ در انتخابات اخیر، مدیران و سران شرکت‌های فناوری به دیدار او شتافتند، از جمله خود مارک زاکربرگ، و همچنین تیم کوک، مدیرعامل اپل و جف بزوس، بنیان‌گذار آمازون.
آمازون و متا هر دو اعلام کرده‌اند که یک میلیون دلار به کمیته برگزاری مراسم تحلیف  ترامپ می‌دهند. گزارش شده که تیم کوک هم بصورت شخصی همین مبلغ را اهدا کرده است.
پیش از همه اینها، ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی تاثیرگذار ایکس و ثروتمندترین فرد جهان به کارزار انتخاباتی  ترامپ پیوسته بود و اکنون یکی از نزدیک‌ترین مشاوران رئیس‌جمهور منتخب است.
این تفاوت زیادی با زمانی دارد که پس از حمله به کنگره آمریکا در اعتراض به نتیجه انتخابات دوره قبل،  ترامپ از فیسبوک و توییتر اخراج شد و ناچار شد شبکه اجتماعی خودش را راه‌اندازی کند.
اکنون کاستن از مقررات برای اظهار نظر در شبکه‌های اجتماعی جذابیت یافته است بخصوص پس از آنکه تحقیقات ضدتراست و انحصار در دولت جو بایدن شوک بزرگی به شرکت‌های بزرگ فناوری وارد کرد.اتان زوکرمن، یک استاد سیاست عمومی که به‌تازگی از متا به خاطر الگوریتم‌هایش شکایت کرده است،  گفت تغییرات در مورد راستی‌آزمایی در شرکت متا، «در راستای اهداف تجاری زوکربرگ است: راستی‌آزمایی کاری دشوار، پرهزینه و جنجالی است.»
اما برای کسانی که در سپهر سیاسی راست‌گرایان هستند، این تصمیم جدید نوعی تصحیح مسیر است.
دیوید ساکس، سرمایه‌گذار، که قرار است در دولت ترامپ مسئولیتی در حیطه هوش مصنوعی به عهده بگیرد، می‌گوید: «برای آن دسته از ما که سال‌ها در جبهه ازادی بیان جنگیده‌ایم، این تصمیم جدید حسی شبیه یک پیروزی بزرگ و نقطه عطف است.»
او همچنین از دونالد ترامپ برای «ایجاد این بازآرایی سیاسی و فرهنگی» تشکر کرد.دونالد ترامپ برای سال‌ها یکی از منتقدان سرسخت متا و زوکربرگ بوده و این کمپانی را به جانبداری از مخالفانش متهم و تهدید کرده بعد از بازگشت به قدرت انتقام بگیرد.وقتی خبرنگاران از او پرسیدند آیا تغییر سیاست متا در مورد راستی‌آزمایی واکنشی به این تهدیدهای او علیه زوکربرگ بوده است، ترامپ پاسخ داد: «احتمالا، بله.»
واکنش ایلان ماسک هم به این تغییرات مثبت بود و به‌سرعت با انتشار پستی در شبکه ایکس آن‌ را «معرکه» خواند.
مقدمات آشتی ترامپ و زوکربرگ از مدت‌ها پیش در حال فراهم شدن بود و متا هم به تازگی دانا وایت، یکی از متحدان ترامپ را به عضویت در هیئت مدیره‌اش منصوب کرد.
این انتصاب و حذف بخش راستی‌آزمایی متا پس از آن انجام شد که برندن کار، نامزد  ترامپ برای بر عهده گرفتن پست ریاست کمیسیون ارتباطات فدرال، فیس‌بوک، گوگل و اپل را به «ایفای نقشی محوری» در «کارتل سانسور» متهم کرد.سام آلتمن، مدیرعامل اوپن ای‌آی هم با ارسال سیگنال‌های مشابهی به دولت جدید، در ماه دسامبر به شبکه خبری محافظه‌کار فاکس ‌نیوز گفت اطمینان دارد که  ترامپ برتری آمریکا را در بخش هوش مصنوعی حفظ می‌کند.در کنار همه اینها، دونالد ترامپ پس از دومین سوء قصد به جانش و قبل از انتخابات با یک جوان ایرانی‌تبار به نام فرخ سرمد که فعال رمزارز است مصاحبه اختصاصی کرد. محور این گفت‌وگو رمزارزها بود.
دونالد ترامپ وعده داده است که آمریکا را «پایتخت رمزارز» دنیا کند، مقررات را برای تولید رمزارز تسهیل کند و این هم جذابیت دیگری برای شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند.


 
برچسب ها: دونالد ترامپ
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها