گروه اقتصادی: دولت آمریکا تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت را "کوته فکری" و "اشتباه" توصیف کرد و آنرا اقدامی در اتحاد با روسیه دانست. بهای نفت در واکنش به این تصمیم در بازارهای جهانی انرژی به سرعت بالا رفت.
نمایندگان اوپک پلاس برای اولین بار پس از پاندمی کرونا به صورت حضوری در وین دیدار کردند. در این نشست الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه نیز حضور داشت. نتیجه نشست کاهش تولید نفت در ماه نوامبر به میزان دو میلیون بشکه (هر بشکه ۱۵۹ لیتر) در روز بود.
این شدیدترین کاهش تولید از بهار ۲۰۲۰ است، زمانی که کشورهای نفتی با کاهش ۱۰ میلیون بشکهای در روز به همهگیری کرونا واکنش نشان دادند. به دنبال اعلام این تصمیم بهای نفت به شکل موقت و به سرعت در بازارهای جهانی بالا رفت.جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و برایان دیز، مدیر شورای اقتصاد ملی در کاخ سفید، از عدم رضایت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از این تصمیم خبر دادند. به گفته آنها، در شرایطی که حفظ ذخایر انرژی جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است، این تصمیم تأثیر منفی به ویژه بر کشورهای کمدرآمد و متوسط خواهد داشت.
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید کاهش تولید نفت را "اشتباهی مضاعف" دانست و گفت: «واضح است که با اعلام امروز، اوپک پلاس با روسیه متحد شده است».
اخیرا قیمت بنزین در ایالات متحده دوباره تا حدودی کاهش یافته بود. اما با این تصمیم اوپک، بهای نفت به شکل موقت به بالای ۹۳ دلار برای هر بشکه رسید.
با توجه به کمبود عرضه برنامهریزیشده انرژی، جو بایدن میخواهد با کنگره درباره ابزارها و اختیارات اضافی برای کاهش کنترل اوپک بر قیمتهای انرژی در بازار جهانی مشورت کند.
برای دموکراتها این موضوع درست قبل از انتخابات کنگره در نوامبر بسیار مهم است. نظرسنجیها نشان میدهد که تورم بالا در این کشور به ویژه بر آرای حزب دمکرات سایه انداخته است.
گفته شده که روسیه مجبور به کاهش تولید نخواهد بود و این کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی و عراق هستند که باید تولید را کاهش دهند. به گفته جیووانی استاونوو، تحلیلگر مسائل مربوط به نفت، "کاهش موثر" باید حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار بشکه در روز باشد.