گروه جامعه: سازمان هواشناسی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۱۱ استان، رگبار باران در ۱۸ استان و افزایش ارتفاع موج در شمال و جنوب کشور هشدار داد.به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ از تشدید فعالیت سامانه بارشی، بارش باران همراه با رعدوبرق در مناطق مستعد تگرگ، در ارتفاعات احتمال بارش برف، وزش باد شدید موقت در نقاط مستعد خیزش گردوخاک و کاهش محسوس دما خبر داد.
این مخاطرات در روز چهارشنبه (۱۱ آبانماه) در جنوب شرق لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، غرب و جنوب اصفهان، روز پنجشنبه (۱۲ آبانماه) در شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب اصفهان، بوشهر، فارس، یزد، شمال و غرب کرمان، خراسان رضوی و روز جمعه ( ۱۳ آبانماه) در جنوب فارس، جنوب بوشهر، غرب هرمزگان، کرمان، خراسان رضوی مورد انتظار است.
براثر این مخاطرات احتمال جاری شدن روانآب، آبگرفتگی معابر، بالا آمدن سطح آب رودخانهها، سیلاب در مناطق مستعد، صاعقه، اختلال در تردد جادهای، ریزش و احتمال رانش کوه، خسارت به سازههای موقت، تاخیر و احتمال لغو پرواز و آسیب به صنعت کشاورزی وجود دارد.
برای کاهش آسیبهای احتمالی اجتناب و پرهیز از تردد و اسکان درحاشیه مسیلها، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچرو، بازگشایی دهانه پلها و آبروها، احتیاط در سفرهای برون شهری، بررسی استحکام سازههای موقت، تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانهها و تسریع در کاشت محصولات پاییزه را توصیه میکند.
همچنین این سازمان با صدور هشدار زردرنگ از ادامه فعالیت سامانه بارشی، رگبار باران، رعدوبرق، احتمال تگرگ، احتمال بارش برف در ارتفاعات، وزش باد شدید موقتی در نقاط مستعد همراه با خیزش گردوخاک و تداوم کاهش نسبی دما خبر داد.
این مخاطرات در روز چهارشنبه (۱۱ آبانماه) در شمال بوشهر، ایلام، لرستان، شمال غرب فارس، اصفهان، قم، خراسان رضوی، شمال غرب یزد، شمال خراسان جنوبی، جنوب مرکزی، گیلان و مازندران، روز پنجشنبه ( ۱۲ آبانماه) در خوزستان، نیمه شرقی لرستان، اصفهان، خراسان جنوبی، سمنان، خراسان شمالی، روز جمعه ( ۱۳ آبانماه) در شرق اصفهان، فارس، بوشهر، هرمزگان، شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، یزد، روز شنبه ( ۱۴ آبانماه) در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، سمنان، خراسان رضوی، هرمزگان، شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و روز یکشنبه ( ۱۵ آبانماه) در گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی دور از انتظار نیست.
در این شرایط جوی احتمال جاری شدن روانآب، لغزندگی جادهها، اختلال در سفرهای بین شهری بویژه در عبور از گذرگاههای کوهستانی، احتمال ریزش کوه، احتمال آبگرفتگی محدود معابر، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانهها و احتمال خسارت به صنعت کشاورزی وجود دار بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای برون شهری، احتیاط در فعالیت کوهنوردی و جابجایی عشایر کوچرو، تسریع در کاشت محصولات پاییزه و تعجیل در برداشت محصولات آماده را توصیه میکند.
این سازمان با صدور هشدار زردرنگ دیگری نسبت به وزش باد همراه با افزایش ارتفاع موج در نواحی ساحلی ۱ تا ۱.۵ متر و در فراساحل تا ۲ متر و همراه با رگبار و رعدوبرق هشدار داد.وقوع این شرایط جوی روز جمعه ( ۱۳ آبانماه) در خلیج فارس، نواحی ساحلی و دور از ساحل در استانهای بوشهر و هرمزگان، روز شنبه ( ۱۴ آبانماه) در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز، نواحی ساحلی و دور از ساحل بوشهر و هرمزگان و روز یکشنبه ( ۱۵ آبانماه) در شرق خلیج فارس و غرب تنگه هرمز، نواحی ساحلی و دور از ساحل هرمزگان و بوشهر دور از انتظار نیست.
براثر این مخاطرات احتمال آسیب به تورهای صیادی و قفسها، اختلال در تردد با قایقهای تفریحی و شناورهای سبک و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی وجود دارد.
سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب احتمالی، محدودیت در سفرهای دریایی با شناورهای سبک واتخاذ تمهیدات پیشگیرانه جهت دوری از خسارت در فعالیتهای دریایی را توصیه میکند.این سازمان در ادامه این هشدار از وزش باد همراه با افزایش ارتفاع موج در نواحی ساحلی ۱ تا ۱.۵ متر و در فراساحل تا ۲.۵ متر در روز شنبه و یکشنبه ( ۱۴ و ۱۵ آبانماه) در دریای خزر، نواحی ساحلی و دور از ساحل در استانهای گیلان، مازندران، گلستان خبر داد.
براثر این مخاطرات احتمال آسیب به تورهای صیادی و قفسها، احتمال غرق شدن قایقهای تفریحی و شناورهای سبک و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی وجود دارد.سازمان هواشناسی کشور برای کاهش آسیب احتمالی رعایت محدودیت در سفرهای دریایی با شناورهای سبک و اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه جهت دوری از خسارت در فعالیتهای دریایی را لازم میداند.
در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.